Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 9 of 9

    new sky n router brought from ebay help needed

    This is a discussion on new sky n router brought from ebay help needed within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Just brought a new sky n router from eBay coz my old one has started causing me problems. Now the ...

    1. #1
      dbanga81's Avatar
      dbanga81 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      4
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      new sky n router brought from ebay help needed

      Just brought a new sky n router from eBay coz my old one has started causing me problems.

      Now the router was only 15. So not bad. But i have read that it could work straight out the box along has it has not been blocked or anything.

      But lets just say it has been blocked. Am i able to take my old details from current sky router the grey one and input into the new one.

      If so any help pls on doing this.

      Thank you

      Look forward to any replies.


    2. Advertisement
    3. #2
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,189
      Thanks
      63
      Thanked 336 Times in 327 Posts

      Re: new sky n router brought from ebay help needed

      Not with the Sky firmware installed. It will depend on the make and model of the router whether OEM firmware or open source firmware is available.

    4. #3
      dbanga81's Avatar
      dbanga81 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      4
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: new sky n router brought from ebay help needed

      The wireless router i brought was a 2504N v6

      Any available firmware for this type of router.

    5. #4
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,189
      Thanks
      63
      Thanked 336 Times in 327 Posts

      Re: new sky n router brought from ebay help needed

      I do not have this router so cannot speak from experience however custom firmware is available for this router, check out Custom Sagemcom F@ST 2504N Firmware - pH-Mb. Hopefully someone who has used this will be able to advise you of their experience.

    6. The Following User Says Thank You to seawright For This Useful Post:

      dbanga81 (17-04-13)

    7. #5
      dbanga81's Avatar
      dbanga81 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      4
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: new sky n router brought from ebay help needed

      Thank you sea wright i had a quick look at that. And after i flashed how or where would i need to put my details in from my old router.

    8. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: new sky n router brought from ebay help needed

      I am not sure if this firmware allows you to change the username and password. If it were you would be able to use the router with another ISP, which I don't think is possible. Maybe the creator will confirm if this is possible?

      If the router does not connect, hold in the reset button for at least 10 seconds, wait for it to reboot, then give it some time to connect. It can sometimes tak a few minutes to make the connection.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      dbanga81 (18-04-13)

    10. #7
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,189
      Thanks
      63
      Thanked 336 Times in 327 Posts

      Re: new sky n router brought from ebay help needed

      Quote Originally Posted by dbanga81 View Post
      Thank you sea wright i had a quick look at that. And after i flashed how or where would i need to put my details in from my old router.
      As username is "mac_address@skydsl" and firmware prompts for MAC address this would be where you enter the MAC address of your original router. I believe that the password is a hash based on this value so as the password is not requested I can only assume that the required value is computed automatically. Hopefully MRMT32 is lurking and will post to confirm this otherwise you could always pose the question on the author's support forum at pH-Mb • Index page.

    11. The Following User Says Thank You to seawright For This Useful Post:

      dbanga81 (18-04-13)

    12. #8
      dbanga81's Avatar
      dbanga81 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      4
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: new sky n router brought from ebay help needed

      I contacted mrmt32 via his forum. Thank you for all the help and advise here. I was advised that i mite just be able to use my old details from sagem and put them into the new router so will just have to wait n see what happens now.

    13. #9
      Oakenblur's Avatar
      Oakenblur is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2013
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: new sky n router brought from ebay help needed

      Quote Originally Posted by dbanga81 View Post
      Just brought a new sky n router from eBay coz my old one has started causing me problems.

      Now the router was only 15. So not bad. But i have read that it could work straight out the box along has it has not been blocked or anything.

      But lets just say it has been blocked. Am i able to take my old details from current sky router the grey one and input into the new one.

      If so any help pls on doing this.

      Thank you

      Look forward to any replies.
      Have you tried contacting sky to see if the router is blocked from the radius server?

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION