Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 4 of 4

    Ongoing Issues with Sky Broadband!

    This is a discussion on Ongoing Issues with Sky Broadband! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Good Evening Users, I am wondering if someone can help me. Connection Details Status: Connected Downstream Upstream Sync Rate: 1019 ...

    1. #1
      icewizard13's Avatar
      icewizard13 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2013
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Ongoing Issues with Sky Broadband!

      Good Evening Users,

      I am wondering if someone can help me.

      Connection Details

      Status: Connected
      Downstream Upstream
      Sync Rate: 1019 Kbps 605 Kbps
      Max Rate: 3048 Kbps 945 Kbps
      Attenuation: 67.5 dB 32.1 dB
      SNR Margin: 7.3 dB 15.9 dB
      ADSL Mode: ADSL2+
      Channel: Fast
      Average Error Rate: 99.67 CRC Errors/hr


      Download Upload
      Total Usage: 34.8 MB 6.72 MB
      Average Speed: 25.55 KB/sec 4.93 KB/sec
      Can someone help advise me on what the issues may be. I have replaced filter & adsl wire..and tried test socket...not sure what to do next?


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is online now Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Ongoing Issues with Sky Broadband!

      Your main problem, if your attenuation is correct, is that you are a very long way from the exchange. You are never going to get a good speed with ADSL.

      Can you plug into your Test socket and post the stats from there. Use only the filter and ADSL cable supplied by Sky, do not use a telephone extension.
      How to test your ADSL in the Master Test Socket

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      icewizard13's Avatar
      icewizard13 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2013
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Ongoing Issues with Sky Broadband!

      Thank you for your swift response.

      Exchange is around 2.25 miles away as the crow flies.

      Those stats are from the test socket using a brand new micro-filter & ADSL cable as I was getting poor results from sky microfilter and cable.

      Thanks

      Ryan

      - - - Updated - - -


      Downstream Upstream
      Sync Rate: 704 Kbps 605 Kbps
      Max Rate: 1184 Kbps 927 Kbps
      Attenuation: 77 dB 32.1 dB
      SNR Margin: 4.4 dB 16 dB
      ADSL Mode: ADSL2+
      Channel: Fast
      Average Error Rate: 108.75 CRC Errors/hr

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is online now Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Ongoing Issues with Sky Broadband!

      That is even worse, your attenuation has increased by 10db, which to me indicates that your line is not only very long but is in a poor condition. I would still like to see your stats from the test socket using the equipment supplied by Sky.

      Apart from getting a new line installed, which is very unlikely, all you can do is call Sky and ask them to reconfigure your line. While you are speaking to them ask firstly if they will check that your line is on interleave rather than fast channel. Your line is not nearly good enough for fast channel. If it is, ask them to try it on G.DMT which is ordinary ADSL rather than ADSL2+. This may give a better result.

      In your place you might be better off with a fibre connection if available or with a 3g connection, rather than land based broadband.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION