Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 17 of 17
    Like Tree2Likes

    Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub?

    This is a discussion on Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Would I be able to make use of the wps function. There is a burtion on the front of the ...

    1. #11
      kpf16's Avatar
      kpf16 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2012
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub?

      Would I be able to make use of the wps function. There is a burtion on the front of the hub. When I connect to the hub settings on my pc on the wireless tab it has an option to add something like xbox or repeater by wps using a scan or entering a pin.


    2. Advertisement
    3. #12
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is online now Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub?

      I have just done a quick search for the manual: http://www.cm3-computer.com/media/do...manual-v11.pdf

      I couldn't find any mention of the WPS button, but I can't see why not. Unfortunately you will have to confirm this if you do purchase this product.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #13
      kpf16's Avatar
      kpf16 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2012
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub?


    5. #14
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is online now Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub?

      Quote Originally Posted by kpf16 View Post
      How dose wps work?
      Essentially you press the WPS button on your router (or WiFi Repeater/Extender) and have up to 2 minutes (at least that is the time for the WNDR3800) to press the WPS button on the WiFi adaptor or type in the WPS PIN code on the device (found on the back of the Sky Hub SR101).

      This saves you typing in the WiFi password and can be a little quicker for some people.

      I would guess that the WiFi repeater works in much the same way as this function is part of the WiFi N standard.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #15
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub?

      Quote Originally Posted by kpf16 View Post
      Without the WPS you would have to connect to the extender by ethernet and type in the password for the router.

      As we do not have many reports on how well this device works it would be very useful if you could post a report on your experience with it, if you decide to buy it of course.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #16
      kpf16's Avatar
      kpf16 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2012
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub?

      I will order one soon and report back, it's looks like it could be a %feat solution but sometimes thing that look good and easy don't work out.lol

    8. #17
      kpf16's Avatar
      kpf16 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2012
      Posts
      10
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can i use sagecom f@st 2504n router as a repeater with my SR101-2 sky hub?

      I got this from ebay 300Mbps WPS AP Wifi Repeater Range Router Booster Extender Expander Wireless N G | eBay

      used wps set up and within 2 mins i now have full wifi signal which i before could only just get signal. i would reall recoment this to anyone who need to boost the wifi signal.
      Isitme and Scubbie like this.

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION