Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 4 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 32
    Like Tree3Likes

    Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

    This is a discussion on Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/ within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi i joined sky on the 18/10/2012 and whilst dlm was running (don't know if it still is) i reached ...

    1. #1
      gusferlus's Avatar
      gusferlus is offline Sky User Member
      Exchange: 01709
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2012
      Posts
      38
      Thanks
      5
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      Hi i joined sky on the 18/10/2012 and whilst dlm was running (don't know if it still is) i reached a download speed of 23mb but today my internet has been like a stunned slug (sssssssssssllllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllloooooooooooooooooooowwwwwwwwww)
      Here are my speed stats!?!?!?!?!?

      http://www.speedtest.net/result/2275141634.png

      Please help


    2. Advertisement
    3. #2
      tenar's Avatar
      tenar is offline Sky User Member
      Exchange: Newcastle NINE
      Broadband ISP: sky fibre max
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: none
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      newcastle co down
      Posts
      415
      Thanks
      0
      Thanked 41 Times in 39 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      post your router stats log in to router 192.168.0.1 in address bar of browser username admin password sky , click maintenance then show statics copy all details or paste into reply , also which are you using wireless or wired

    4. #3
      gusferlus's Avatar
      gusferlus is offline Sky User Member
      Exchange: 01709
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2012
      Posts
      38
      Thanks
      5
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      Quote Originally Posted by tenar View Post
      post your router stats log in to router 192.168.0.1 in address bar of browser username admin password sky , click maintenance then show statics copy all details or paste into reply , also which are you using wireless or wired
      Hi Tenar, here are the stats.....



      Router Statistics

      System Up Time: 0:34:27
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 38062 56285 12 0:33:00
      LAN Down 0:34:27
      WLAN Up 62253 43681 7436 1277 0:23:27
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 20398 kbps 1161 kbps
      Line Attenuation 16.0 dB 7.5 dB
      Noise Margin 6.0 dB 9.3 dB
      Poll Interval: (secs, at least 3s)

      also i am now wireless (but will be going back wired lol)
      Last edited by gusferlus; 30-10-12 at 11:48 PM. Reason: forgot details

    5. #4
      tenar's Avatar
      tenar is offline Sky User Member
      Exchange: Newcastle NINE
      Broadband ISP: sky fibre max
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: none
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      newcastle co down
      Posts
      415
      Thanks
      0
      Thanked 41 Times in 39 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      cant see any problems with line stats should browsing at least 17 to 18 mb mostly likely wireless issue run inssider to see what channels are being used and change your router channels if to many using same ones , if getting same on ethernet , run virus scan or try testing in safe mode press F8 when computer restarting depends on what your using

    6. #5
      mattan's Avatar
      mattan is offline Sky User Member
      Exchange: SSSWN
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Oct 2012
      Posts
      489
      Thanks
      21
      Thanked 30 Times in 28 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      Has this just happened, or are you seeing this regularly? Would be a good idea to check on Sky's service page to see if there are any issues in your area.

    7. #6
      gusferlus's Avatar
      gusferlus is offline Sky User Member
      Exchange: 01709
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2012
      Posts
      38
      Thanks
      5
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      Hi, thanks mattan, just checked service stats but my exchange is fine. Really think this is down to my wireless connection however my router is getting extremely hot and it's in the hallway, away from any radiators etc? I am talking hot that i can sort of smell it? My hallway is around 18c! so can't be anything to do with room temp. Checked all wires to sockets are ok etc? P.S. Router is the F@ST 2...n one.

    8. #7
      dms05's Avatar
      dms05 is offline Sky User Beta tester
      Exchange: 0151
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      1,692
      Thanks
      12
      Thanked 52 Times in 50 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      Can you connect anything by LAN cable (ie a laptop in the hall)? If you can see how that performs. Changing your WiFi channel won't do any harm so try that as well.

    9. #8
      gusferlus's Avatar
      gusferlus is offline Sky User Member
      Exchange: 01709
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2012
      Posts
      38
      Thanks
      5
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      yes will do that now cheers, good idea and will log in and post results on there

    10. #9
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is online now Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      Could you confirm how you have place the router please?

      Ideally it should be placed in the stand as this aids the cooling of the router and helps the WiFi coverage, as shown in the picture below:



      This is the same principle for all the Sky routers of this type of design.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    11. #10
      gusferlus's Avatar
      gusferlus is offline Sky User Member
      Exchange: 01709
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2012
      Posts
      38
      Thanks
      5
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Need HELP PRETTY PRETTY PLEASE :/

      Quote Originally Posted by gusferlus View Post
      yes will do that now cheers, good idea and will log in and post results on there

      I'm dumb lol i couldn't find my own post lol. anyway i ran a test and yes it must be wireless issue as the results were downstream 18.12 upstream 1mb and ping was 26ms. Sooooo now i have another question,

      I have a netgear dgn2000 i can plug in my living room but is there a way i can get this to run wireless along with my sagem sky unit without connecting them together by ethernet?

      Thanks in advance

      - - - Updated - - -

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      Could you confirm how you have place the router please?

      Ideally it should be placed in the stand as this aids the cooling of the router and helps the WiFi coverage, as shown in the picture below:



      This is the same principle for all the Sky routers of this type of design.
      Hi yes Scubbie that is how i have my router but its almost like i could "fry an egg on it" lol. I know sky want us to keep our routers on but when i am not home i will be unplugging especially at bed time! :0

     

     
    Page 1 of 4 123 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION