Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
    Results 11 to 20 of 47
    Like Tree1Likes

    Urgent Broadband Help Needed

    This is a discussion on Urgent Broadband Help Needed within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Im lost and frustrated as download of ganes/demos os taking forever...

    1. #11
      graemewh's Avatar
      graemewh is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VIRGIN
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2009
      Posts
      55
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      Im lost and frustrated as download of ganes/demos os taking forever


    2. Advertisement
    3. #12
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      Sorry I couldnt get the stats table to post properly.
      If you click the A/A icon on the posting pane and select WYSIWYG you can then simply copy and paste the table direct from the router page to the posting pane, Like so -


      ROUTER STATISTICS

      System Up Time:154:16:17
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 1842643 2788935 0 666 5896 154:15:50
      LAN 100M/Full 3170779 6368315 0 6056 1449 154:16:12
      WLAN 54M 4471652 31722 0 693 4 154:16:00

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 10464 kbps 1118 kbps
      Line Attenuation 38 db 22 db
      Noise Margin 8 db 7 db

      Regards your speed problem, can you connect by ethernet and do a speed test? Also make sure that nothing else is uploading on your network.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #13
      graemewh's Avatar
      graemewh is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VIRGIN
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2009
      Posts
      55
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      Well here is an update I rang Sky and he said there must be a problem as my speeds are low, I plugged my router direct into the main socket upstairs (took the front panel off and plugged it into the mains socket and my speeds went up, I then put the front cover back on and plugged it back to where it was and speeds went back down! He then started to say it’s a problem with the front panel of the phone socket and I have to pay for someone to come out and look at it??? Can anyone help please

    5. #14
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Urgent Broadband Help Needed





      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    6. #15
      graemewh's Avatar
      graemewh is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VIRGIN
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2009
      Posts
      55
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      Well We had our alarm wired to the Telephone a couple of Weeks ago, and the alarm engineer did something with the mastersocket upstairs
      Could he have done something to it? But when he finished the internet was fine
      So Im confused, what he sauid he did was activate the 2 sockets downstairs by doing something with the upstairs box (I think he wired the downstairs socket wire so they worked?)

    7. #16
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      If you are getting better speeds from the test socket, then it suggests an internal wiring fault.

      A normal BT line / extensions only need pins 2 and 5 connected, normally white/blue and blue/white coloured.

      The tutorial I posted shows the front plate with the extension wiring etc

      If you can unscrew the face plate and take a photo, we can have a better idea.




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    8. #17
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      We had our alarm wired to the Telephone
      That rang a bell and I have just realized you already had a thread running on this subject and seem to have abandoned it. You should have continued with your old thread, as all that will happen is that members will repeat their suggestions.
      Losing Wireless Connection constantly!!

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. #18
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      Are you normally using the Master Socket for your broadband?

      Also when the Alarm engineer installed the alarm, how did he connect it to the line?

      If he failed to connect it through a filter then call the company and ask that a competent engineer return immediately to fix the fault as they have messed up your broadband.

      Personally I would also consider fitting the vDSL faceplate to the Master Socket and connect your router to that.

      BT/Openreach VDSL/ADSL Premium Faceplate - VDSL I Plate

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    10. #19
      graemewh's Avatar
      graemewh is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: VIRGIN
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2009
      Posts
      55
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      He fitted the alarm witha filter to the socket downstairs, butt eh socket downstairs wasnt live when he tested, so to make it live he had to connect a wire upstairs within the master socket (if that makes sense ) once he did this the downstairs socket worked.

    11. #20
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Urgent Broadband Help Needed

      Did he connect the wire going to your downstairs to the faceplate of the master socket? What wires are connected to the faceplate of your master socket? Is there a wire on terminal #3?

      A photo would be useful.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION