Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
    Results 11 to 20 of 34

    GPRS access through Sagem router

    This is a discussion on GPRS access through Sagem router within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; The server is definitely using that IP address. I've had something back from the manufacturer of the software that says ...

    1. #11
      SteveMaguire's Avatar
      SteveMaguire is offline Sky User Member
      Exchange: 01743
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2012
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: GPRS access through Sagem router

      The server is definitely using that IP address. I've had something back from the manufacturer of the software that says about NATting and I don't really understand. Do you know what the following means. Sorry for being so thick.
      Hello Steve,

      Was good thanks. I hope things are well so far with Richard.


      For the 3g, opening the router firewall is a first step. We need also to using NATing to allow communication between the outside PDA and the inside MW (Network address translation - Wikipedia, the free encyclopedia)


      Basically most actual routers allows this within their Configuration UI. We are using here a D-LINK DIR-412, and it allows this in the "Virtual Server" section.


      The natting is done actually on the 80 port as the pull/push is using the HTTP port, but since the public outside 80 port of the router is usually used for something else, we create another public port to map to internal 80 port, something like in the attached screen. MW_IP_ADDRESS should be the internal IP of your MW, and the port 80255 can be chosen to server as a mapping from the outside to the internal 80 port.


      Once this is done, and you are able to browse from the outside like for example on your PDA web explorer : PUBLICIP:80255\SQLCE\sqlcesa35.dll, (here SQLCE is the alias and is dependent how you created it in the first place) and you have the correct sql agent answer, then after, it is only a matter of updating the config in MS5 on the PDA


      DB Server stays : .\SQLEXPRESS
      Server IP will become : PUBLICIP:80255


    2. Advertisement
    3. #12
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: GPRS access through Sagem router

      PUBLICIP:80255 is what your server external IP plus the port that you should run it on.

      Somewhere in the software etc should be an option to change that, it looks like they are using port 80255 - Have you changed it to 1433 within the config?

      They are really just telling you what I am, that you need to choose a port, (1433) and then tell the router to forward any requests from the interweb to your external IP address to port (whatever) to your server 192.168.0.2 etc




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    4. #13
      SteveMaguire's Avatar
      SteveMaguire is offline Sky User Member
      Exchange: 01743
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2012
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: GPRS access through Sagem router

      I'm even more confused with what they have told me. Is there somewhere in the router setup for NAT. I can't see anything. If I'm wasting your time please tell me and I will go away and try and work it out.

    5. #14
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: GPRS access through Sagem router

      Ignore the NAT for now, that is what would stop you from viewing the app from behind your router.

      1) Install the app / software
      2) Choose the port, lets say 1433
      3) Port forward it to IP 192.168.0.1
      4) Then we will have a play

      I have to go out for about an hour, but will pick this up on return.




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    6. #15
      SteveMaguire's Avatar
      SteveMaguire is offline Sky User Member
      Exchange: 01743
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2012
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: GPRS access through Sagem router

      Thanks very much.

    7. #16
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: GPRS access through Sagem router

      Quote Originally Posted by SteveMaguire View Post
      Thanks very much.
      sorry port forward to 192.168.0.2 and not 192.168.0.1

      Will be back shortly.




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    8. #17
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: GPRS access through Sagem router

      I am back when you see this, I have tried but still no access so far.




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    9. #18
      SteveMaguire's Avatar
      SteveMaguire is offline Sky User Member
      Exchange: 01743
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2012
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: GPRS access through Sagem router

      I have tried everything as well but still can't get it to work. You can always take a look at my router config if you want.

    10. #19
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: GPRS access through Sagem router

      Is there a folder, as in their reply?

      PUBLICIP:80255\SQLCE\sqlcesa35.dll

      ie what is the full path after your IP address

      I would assume something like this if the port is 1433

      PUBLICIP:1433\SQLCE\sqlcesa35.dll

      Just post a picture of the rule that you have added?




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    11. #20
      SteveMaguire's Avatar
      SteveMaguire is offline Sky User Member
      Exchange: 01743
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2012
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: GPRS access through Sagem router

      The full path to this is C:\Program Files\Microsoft SQL Server Compact Edition\v3.5\sync\SQL\SQLCE35. I am still using my IP address of 192.168.0.2. I have tried many rules

      # Enable Service Name Action LAN Server IP address WAN Users Log
      1 Any(TCP) ALLOW always 192.168.0.2 (1:65535) 0.0.0.0 (1:65535) Never
      2 HTTP ALLOW always 192.169.0.2 (80) 0.0.0.0 (1:65535) Never
      3 Any(ALL) ALLOW always 192.168.0.2 (1:65535) 0.0.0.0 (1:65535) Never
      4 NAT2 ALLOW always 192.168.0.2 (8025:8025) 0.0.0.0 (1:65535) Never
      Default Yes Any BLOCK always Any Any Never

     

     
    Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION