Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
    Results 21 to 30 of 44
    Like Tree7Likes

    lift & shift

    This is a discussion on lift & shift within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; i appreciate your thoughts isitme. unlike yourself, i only have common sense to go by, but that's exactly what i ...

    1. #21
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: lift & shift

      i appreciate your thoughts isitme.

      unlike yourself, i only have common sense to go by, but that's exactly what i thought.
      i think there was something preventing cst from coming to the same conclusion though.

      my biggest concern however, is that although i have no noise today, the fault is obviously
      still present. i'm sure this little boo boo will be rectified but when bto do it, it'll be the 5th
      time they've been called into action.

      i'm sure i've read a few times in these forums that if it gets to 8 or so call outs, parties start
      putting their hands up in defeat.

      that's a scary thought.


    2. Advertisement
    3. #22
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: lift & shift

      woohoo! get the flags out!

      i got a rather unexpected call from a bto guy at the exchange this morning.
      he basically did the lift & shift properly, but when he called afterwards there was so much noise on the line, he insisted on coming to my home.
      he did a few tests which came back ok, but witnessed my bb still dropping. i then mentioned that both the distribution point under a manhole cover outside & the street cabinet are the last 2 things that haven't been looked at.

      long story short? i had water ingress outside.

      2 new connectors & a clean of the copper was all it took. i now have zero noise & my router stats are very stable.

      just 1 thing though. after 2 reboots & a reset, i can only sync in with this:

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 8191*kbps 413*kbps
      Line Attenuation 23.0*dB 14.4*dB
      Noise Margin 16.6*dB 18.2*dB

      it's as if it's capped.
      the only thing to have changed since the lift & shift today, is that i have a new ip address.
      i was on a 173. & i'm now on a 90.

      any ideas anyone?

    4. #23
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: lift & shift

      It has been capped due to the problems you have had. Give Sky a call and tell them the wires to the exchange have been fixed and you would now like your line put up to its full speed. If you are told you are getting as much as possible, hang up and call back till you get someone with more than air between their ears. You should be good for 16Mb+.

      PS -Make sure they also raise your upload speed.
      jayhab likes this.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #24
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: lift & shift

      thanks isitme.

      the thing is, throughout this whole 7 week debacle, sky have never once capped me. infact right up until today, during a rare period without any noise i'd sync in at 19999/1175.

      i was considering waiting for cst to call tomorrow, check everything is ok with them, then asking for dlm to be run.

      i also forgot to mention that my pings to bbc are currently 47 when normally 24.
      who knows, maybe the 'new' dlm will use a 6db margin & even with 8ms delay, pop me over the 20mb barrier?

      i'd appreciate your thoughts.

    6. #25
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: lift & shift

      Have you tried a reboot? If you are not capped, and you might not be, you will regain your speed. It is possible your speed has been reduced without actually being capped, if this is the case a reboot will bring it back. If it doesn't you will have to call Sky.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #26
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: lift & shift

      yes i've tried 2 reboots. 1 by switching off at the mains for 2 mins & 1 via the gui.
      i also did a reset with a biro in the back of the router.

      it just seems like a strange thing to have happened all of a sudden & a strange profile too.
      had it been the default 4095/606 it would have made more sense to me, even though my profile didn't change with the last lift & shift that went wrong.

      i'm going to wait for cst to call tomorrow & make sure they can 'see' my broadband now, then ask for dlm to do it's thing.

      poor old sky though.
      cst have been absolutely brilliant throughout these past 7 weeks & their reward is that they've ended up being charged 5 times for 5 minutes work & about 5p in materials. not to mention my inconvenience.

      thanks for you help isitme, & everyone else that posted.

      cheers

    8. #27
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: lift & shift

      result
      after manual configuration with 8ms delays

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 19862*kbps 1168*kbps
      Line Attenuation 23.0*dB 14.3*dB
      Noise Margin 7.2*dB 9.1*dB

      PING 212.58.241.131 (212.58.241.131): 56 data bytes
      56 bytes from 212.58.241.131: icmp_seq=0 ttl=247 time=24.2 ms
      56 bytes from 212.58.241.131: icmp_seq=1 ttl=247 time=24.3 ms
      56 bytes from 212.58.241.131: icmp_seq=2 ttl=247 time=25.0 ms
      56 bytes from 212.58.241.131: icmp_seq=3 ttl=247 time=25.0 ms

      asked for dlm to run but looks like it'll be the 20mb profile for me.
      atleast the mysky page will update from showing 4.1mb / 0.6mb

    9. #28
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: lift & shift

      That's a pretty good result after what you have been through.
      gymno likes this.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #29
      gymno's Avatar
      gymno Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: lift & shift

      Noise noise noise.

      Usual palaver (see previous posts).

      Back in the test socket & another sky line test fail, code AC= my end.
      Someone will be getting back to me within 72 hours.

      All good fun isn't it.

    11. #30
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: lift & shift

      CA aka. 'Customer Apparatus'.

      They not just book an Openreach engineer?

     

     
    Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION