Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 3 of 3 FirstFirst 123
    Results 21 to 26 of 26

    Why is PlusNet line speed faster than Sky?

    This is a discussion on Why is PlusNet line speed faster than Sky? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Originally Posted by losip How do I get their hand big enough to include me ;-) A lot of new ...

    1. #21
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Why is PlusNet line speed faster than Sky?

      Quote Originally Posted by losip View Post
      How do I get their hand big enough to include me ;-)
      A lot of new people within Sky's call centres were trained up on changing broadband profiles recently. What I think happened is that someone found that they could set up someone on Fastpath. Previously this was banned and I think that you will find that it still is.

      For this reason I do not think that you will have much joy in getting Fastpath enabled on your connection.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms


    2. Advertisement
    3. #22
      Shonk's Avatar
      Shonk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus RT-AC88U
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      1,461
      Thanks
      7
      Thanked 118 Times in 113 Posts

      Re: Why is PlusNet line speed faster than Sky?

      you wouldnt want it on a line as ropey as yours anyway

      My line is capable of 22.8 meg and i drop it down to 19.5 with a 12db margin
      to minimize errors

      your error rate would be through the roof on fastpath

    4. #23
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Why is PlusNet line speed faster than Sky?

      I think, just to clarify, that the issue is with the wiring. It isn't Sky's fault.

      However, if there is any noise on the line, then you would stand a chance of getting someone out to look at it.

      For info, my connection went the other way. I have a faster connection now with Sky than my previous ISP. I appreciate that it is annoying when you can see two connections following similar paths. It really does depend on who the connection is put together though.

      The existing copper network was not really designed for broadband usage. FTTC should be regarded as a stepping stone towards FTTP which is designed with both telephony and broadband in mind.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    5. #24
      losip's Avatar
      losip is offline Sky User Member
      Exchange: Brighton Kemptown
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: None
      Join Date
      Jun 2012
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Why is PlusNet line speed faster than Sky?

      My distance from the exchange is not Sky's fault, and the loss of 50.5db is something that Sky can do nothing about. But the performance of the ISAM when presented with a copper pair with these characteristics IS something that Sky are responsible for.

      The line is absolutely silent on a quiet line test; more so than the PlusNet line where I can hear faint buzzing so to achieve a noise margin of 7dB at 4095kbps is poor. The Line Speed Calculator confirms that I could expect better and gives a result that corresponds with the speed I do actually get on the PlusNet line.

      So, three possibilities that I can think of:

      1. Additional noise at frequencies too high for me or my phone to reproduce
      2. Additional distance introduced at the exchange in going from the MDF to the Sky frame as opposed to the BT frame
      3. Poor performance of the ISAM as compared with the Infineon MSAN used by BTW

      Frankly, I don't think I stand any hope of getting anything done by Sky, based on my experiences with their call centre so far. I'll start looking for another LLU supplier with unlimited broadband.

    6. #25
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Why is PlusNet line speed faster than Sky?

      Go for o2, I can't fault them
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    7. #26
      timc's Avatar
      timc is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh, Essex
      Broadband ISP: BT Infinity
      Router: Billion 7800N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Hadleigh,Essex
      Posts
      299
      Thanks
      3
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: Why is PlusNet line speed faster than Sky?

      Quote Originally Posted by IWasNotTheEnemy View Post
      Go for o2, I can't fault them
      Apart from the heavy traffic management of some of the packages and greater cost than Sky.

      Would some of these sync speed issues be caused by a mismatch of the router's chipset with that in the exchange?

     

     
    Page 3 of 3 FirstFirst 123

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION