Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 16 of 16

    New user. Is there a fault on my line?

    This is a discussion on New user. Is there a fault on my line? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Take a look at this thread: http://www.skyuser.co.uk/forum/askin...est-speed.html...

    1. #11
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: New user. Is there a fault on my line?


      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    2. The Following User Says Thank You to Scubbie For This Useful Post:

      CaptainSwing (11-06-12)


    3. Advertisement
    4. #12
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: New user. Is there a fault on my line?

      With Sky's old default noise margin you would be lucky to get 8.5Mb, the very low margin is why you have such a high speed for the attenuation. I think Sky have dropped your margin right down to try and keep you happy, let's hope it does not end in tears.

      Have you sorted out the phone problem?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      CaptainSwing (11-06-12)

    6. #13
      CaptainSwing's Avatar
      CaptainSwing is offline Sky User Member
      Exchange: Bishopsgate
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2012
      Location
      Tower Hamlets
      Posts
      7
      Thanks
      9
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: New user. Is there a fault on my line?

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      With Sky's old default noise margin you would be lucky to get 8.5Mb, the very low margin is why you have such a high speed for the attenuation. I think Sky have dropped your margin right down to try and keep you happy, let's hope it does not end in tears.

      Have you sorted out the phone problem?

      I was a little worried to see the margin drop so drastically. The support person on the line assured me it shouldn't cause instability so fingers crossed.

      Phone problem? For the landline I got hold of a handset and 17070 and ran a quiet line test and couldn't hear any noise.

      My mobile phone interference issue is intermittent. I haven't encountered it for a few days and it's very hard to monitor and I'm not sure if it's my phone being temperamental or not. All I know is that I've never encountered the problem outside the locality of my new home. O2 sent me a new SIM but that doesn't seem to have done much.

      I live near railway/underground lines and a crossrail construction site as well as a major hospital. Don't know if those things contribute.

      Still slightly puzzled why my attenuation is so high but there isn't really much that can be done about it, is there?

    7. #14
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: New user. Is there a fault on my line?

      Still slightly puzzled why my attenuation is so high but there isn't really much that can be done about it, is there?
      Unless a fault can be found there is not a lot can be done. You could just be in an area with a lot of interference which can effect copper lines badly. Getting Fibre is probably your only hope of getting more speed.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      CaptainSwing (12-06-12)

    9. #15
      CaptainSwing's Avatar
      CaptainSwing is offline Sky User Member
      Exchange: Bishopsgate
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2012
      Location
      Tower Hamlets
      Posts
      7
      Thanks
      9
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: New user. Is there a fault on my line?

      Okay. Guess I'll just have to leave it, then. Although I might still ask to be let out of contract as Scubbie's very helpful link has now informed me that I'd need a conexant chipset router for best results, a situation deeply compounded by MER compatibility issues. This is more to do with what I want to do with my home network than min/maxing my connection speed. Ugh.

      I was just informed that people calling into my sky talk landline are hearing error messages. Something like "no circuit connection available". Is this normal?

      Here's hoping that fibre boosts performance significantly when it rolls around. Are ADSL2+ stats remotely useful for predicting FTTC performance?

      Edit: My Noise margin is hovering around 1dB.

    10. #16
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: New user. Is there a fault on my line?

      If people are unable to cal you on the land-line you should call Sky and report a fault.

      The Noise margin will fluctuate a little, so long as it doesn't go below zero (may show a very large number wen this happens), then all will be just fine.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION