Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
    Results 41 to 50 of 57
    Like Tree1Likes

    Any room for improvement???

    This is a discussion on Any room for improvement??? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; It's still below what you should get, but as the noise margin is fine, I don't think there is much ...

    1. #41
      Gigabit's Avatar
      Gigabit is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: ZeN
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      110
      Thanks
      0
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Any room for improvement???

      It's still below what you should get, but as the noise margin is fine, I don't think there is much more you can do without tweaking the noise margin.

      Sorry about that.


    2. Advertisement
    3. #42
      Gigabit's Avatar
      Gigabit is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: ZeN
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      110
      Thanks
      0
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Any room for improvement???

      Quote Originally Posted by ryan1988 View Post
      I have just noticed that the network type in the router is showing as MER. Should this not be g.dmt or ppoa?
      MER is fine. That is how your router is connecting to Sky's servers and it is just an authentication method so there is nothing to worry about. G.DMT is what the router connects to the exchange by (you are using that in addition to PPoA or MER) and PPoA is just another authentication method.

    4. #43
      ryan1988's Avatar
      ryan1988 is offline Sky User Member
      Exchange: coleraine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      28
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Any room for improvement???

      Gigabit do you think that my new router would allow to to slightly tweak the noise margin myself. Is it even better than the standard skys 2504n. I got the TP-Link TD-W8961N 300Mbps Wireless N model. I fancied an upgrade

    5. #44
      Gigabit's Avatar
      Gigabit is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: ZeN
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      110
      Thanks
      0
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Any room for improvement???

      Quote Originally Posted by ryan1988 View Post
      Gigabit do you think that my new router would allow to to slightly tweak the noise margin myself. Is it even better than the standard skys 2504n. I got the TP-Link TD-W8961N 300Mbps Wireless N model. I fancied an upgrade
      I'm sorry to be the giver of bad news, but that router will not let you tweak your margin. The W8960N will but the W8961N will not. If I was you, I would send the W8961N back and get a W8960N. It has a Broadcom chipset as well which should give better performance.

      I am really sorry.

    6. #45
      ryan1988's Avatar
      ryan1988 is offline Sky User Member
      Exchange: coleraine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      28
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Any room for improvement???

      Not at all Gigabit. Thanks for this. My uncle has an older wireless g router from talk talk and he is on the lookout for a wireless n model for better performance so I can talk to him and hopefully get the model that you suggest. What I may do first though is have a nice chat with Sky first when the fiber is out just to see if they can do me a deal. Thanks for your help this is great!

    7. #46
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is online now Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Any room for improvement???

      At this stage tweaking your line will not improve things. You have been capped at a speed too low for your line IMHO.

      I would suggest another call is in order.

      As mentioned previously, a lot of new people have been granted access to the systems to allow them to manually adjust a line. There will be mistakes made as they learn, so please call again to see if you can get someone else who can correctly adjust your connection speeds.

      P.S. It is Scubbie


      Not Scrubbie

      timc likes this.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    8. #47
      Gigabit's Avatar
      Gigabit is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: ZeN
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      110
      Thanks
      0
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Any room for improvement???

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      You have been capped at a speed too low for your line IMHO.
      Yes, but the OP should be syncing higher on the same noise margin, so getting the line capped higher isn't going to help. It is either because the OP has a fault on their line or that their line quality just isn't as good as it could be.

      Have you run the quiet line test? Dial 17070 and select option 2. There should be no crackling or hissing. If you use a cordless phone, a dull hum is normal. If there are any noises, report a fault but DO NOT mention the broadband. Once the phone improves, the broadband will as well.

    9. #48
      ryan1988's Avatar
      ryan1988 is offline Sky User Member
      Exchange: coleraine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      28
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Any room for improvement???

      Ah lol sorry about that They said that it was capped at 5mb but then lifted it to 8mb. its only at 5536kbps. I thought this may have been all my line can handle as it dropped shortly after the agend changed it to ADSL1 and it was registering at 6214kbps.

    10. #49
      ryan1988's Avatar
      ryan1988 is offline Sky User Member
      Exchange: coleraine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Posts
      28
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Any room for improvement???

      Did that test and the MOS was 3.4 and it was reported okay. Perhaps Sky are forcing me to their fiber lol. I was hoping though that the BB would have stuck at around 6mb.

    11. #50
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Any room for improvement???

      It is possible that they do not have a setting on G.DMT to lower the default noise margin. It may only be available on ADSL2+. I think the important thing is that you are now syncing at a reasonable speed, compared to what you had, with a good noise margin.

      It is pretty pointless saying 'I have this speed with this attenuation' as all lines are different. This is a poor line and unless there is a fault found on it, it is not going to get any better. It is possible there is a stretch of low quality copper or even aluminium on it which will reduce its efficiency.

      If you reboot when the line is quiet in the morning, you may find your speed increases.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION