Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 16 of 16
    Like Tree1Likes

    Broadband/phone war trauma! Please help...I'm begging!

    This is a discussion on Broadband/phone war trauma! Please help...I'm begging! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hmm but how do you explain the phones working clearly and fine without the router plugged in? Also, having checked ...

    1. #11
      Kingy47's Avatar
      Kingy47 is offline Sky User Member
      Exchange: Stanley
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      9
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Broadband/phone war trauma! Please help...I'm begging!

      Hmm but how do you explain the phones working clearly and fine without the router plugged in?

      Also, having checked again just now, it looks like the broadband has settled back to where it started (even with the phone base unit off). Its a head scratcher! I will get a corded phone tomorrow and give it a shot with the router on all the same and see where that gets me.

      Current stats (no base unit):
      Router Statistics

      System Up Time: 0:55:59
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN MER 3408 9221 0 122 73 0:31:44
      LAN Down 0 0 0 0 0 0:55:59
      WLAN Up 21675 20239 0 2203 574 0:55:42
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 1419 kbps 797 kbps
      Line Attenuation 52.0 dB 31.0 dB
      Noise Margin 19.5 dB 9.6 dB


    2. Advertisement
    3. #12
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Broadband/phone war trauma! Please help...I'm begging!

      Hmm. Apologies if you already covered this, but is the noise audible on the phone if you plug just the phone direct into the master socket? Or is it just noisy when the router is connected with the filter?

    4. #13
      Kingy47's Avatar
      Kingy47 is offline Sky User Member
      Exchange: Stanley
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      9
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Broadband/phone war trauma! Please help...I'm begging!

      Quote Originally Posted by User05 View Post
      Hmm. Apologies if you already covered this, but is the noise audible on the phone if you plug just the phone direct into the master socket? Or is it just noisy when the router is connected with the filter?
      Okay, so I just unplugged the microfilter and plugged in the phone. Clear as a bell. Note that the router was still switched on and the wifi still connected to 3 devices- only the connection to the phone line was severed.

      Ive now unplugged the phone and Plugged the broadband back in and I've now got 2.5mb download and the noise has dropped on the line to 7.3 /9.0db respectively. The noise is increasing with each refresh of the stats though and is already up to 12db for each.

      Man am I confused!

    5. #14
      Kingy47's Avatar
      Kingy47 is offline Sky User Member
      Exchange: Stanley
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      9
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Broadband/phone war trauma! Please help...I'm begging!

      The noise margin figure is the ones that seems least stable. It's now showing as 6.3/9.1 and the connection speed hasn't changed. Still the base unit isn't plugged into power or the wall, so we should be able to rule out the phone as the cause of the problem?

    6. #15
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Broadband/phone war trauma! Please help...I'm begging!

      Quote Originally Posted by Kingy47 View Post
      The noise margin figure is the ones that seems least stable. It's now showing as 6.3/9.1 and the connection speed hasn't changed. Still the base unit isn't plugged into power or the wall, so we should be able to rule out the phone as the cause of the problem?
      Yeah, I'm pretty much guess working at the moment as well.

      Ruled out:

      PSTN issue - no noise with just the phone.
      Filters - you've tried 3.
      Base unit - pretty much seeing as the router is still showing issues with it turned off.

      As the fella said earlier, if you can get hold of another router possibly and test with that. Only thing that I can think of after that is the old wiring/socket or a line fault.

    7. #16
      Kingy47's Avatar
      Kingy47 is offline Sky User Member
      Exchange: Stanley
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      9
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Broadband/phone war trauma! Please help...I'm begging!

      Quote Originally Posted by User05 View Post
      Yeah, I'm pretty much guess working at the moment as well.

      Ruled out:

      PSTN issue - no noise with just the phone.
      Filters - you've tried 3.
      Base unit - pretty much seeing as the router is still showing issues with it turned off.

      As the fella said earlier, if you can get hold of another router possibly and test with that. Only thing that I can think of after that is the old wiring/socket or a line fault.
      I will pursue sky to go after the line fault, try a better quality filter (all three I have don't look too great and came with ISP packs) and try a corded phone just to make sure. Not sure how I can get a new router out of sky though, I will see if I can get a new power pack from somewhere nd try it.

      Thanks for your help. It is appreciated.

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION