Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 14
    Like Tree1Likes

    Can I sync faster?

    This is a discussion on Can I sync faster? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hello, I've just moved over from Virgin's cable internet service to Sky, mainly due to price, but also due to ...

    1. #1
      BenRyder's Avatar
      BenRyder is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Can I sync faster?

      Hello,

      I've just moved over from Virgin's cable internet service to Sky, mainly due to price, but also due to an ongoing poor connection.

      I had a brand new line installed as my house didn't have one and have been going through DLM for the last few days. I think I'm near the end as my router hasn't rebooted for over 2 days.

      Whilst I realise these are still really good speeds, I was hoping with the following stats I'd get closer to 18/19 mbps.
      I'm currently synced at 15.3 mbps. With all your expert opinions do you think there is anything I can do to make it quicker?

      Thanks for your help. I genuinely do appreciate it.

      Ben.

      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN MER 338125 3048110 0 129 0 53:40:16
      LAN Down 0 0 0 0 0 140:11:30
      WLAN Up 3171048 1973780 0 0 1397 140:11:09
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 15357 kbps 1108 kbps
      Line Attenuation 23.0 dB 8.0 dB
      Noise Margin 7.2 dB 9.3 dB
      Last edited by BenRyder; 07-03-12 at 09:37 AM.


    2. Advertisement
    3. #2
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Can I sync faster?

      With an attenuation of 23 you should expect to get

      ADSL2+ Speed Test

      We estimate your line is capable of between 16mb to 24mb broadband on an ADSL2+ service. This ADSL2 Line Speed Calculator is a best guess only, as to the broadband speed that maybe possible on your telephone line. The checker provides results of up to 24mb with the data that is made available to us. This is purely for indication only and should not be classed as the Line Speed that you would receive on any ADSL or LLU product from another ISP.

      Have you tried your router in the test socket?

      How to test your ADSL in the Master Test Socket - Sky User - The unofficial support forum for everything Sky!

      I would wait for DLM to finish and take it from there to be honest.




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    4. #3
      BenRyder's Avatar
      BenRyder is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I sync faster?

      I've plugged into the test socket but it's made no difference. To be honest I don't have any other wiring in the house so it shouldn't affect my sync rate.

      What is the best thing I can do once DLM has completed?

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Can I sync faster?

      I've plugged into the test socket but it's made no difference.
      The speed would not change, but did your noise margin increase, this is the important thing.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      BenRyder's Avatar
      BenRyder is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I sync faster?

      If anything it's the upstream attenuation has got worse?!

      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN MER 77473 106264 0 234 1932 15:45:14
      LAN Down 0 0 0 0 0 15:49:26
      WLAN Up 128305 96206 0 2139 288 15:49:04
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 15353 kbps 1105 kbps
      Line Attenuation 23.0 dB 12.9 dB
      Noise Margin 7.1 dB 9.4 dB

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Can I sync faster?

      I don't think it has, it is more likely that the original reading was wrong. From comparing hundreds of stats it appears the upstream attenuation is always a bit more than half of the downstream. As the original reading was about a third of the downstream, I think it was wrong. Why, I'm afraid I don't know.

      If these figures were taken from the test socket then it looks like your internal wiring is OK and it is the condition of your external line which is preventing you syncing any higher.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      BenRyder's Avatar
      BenRyder is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2012
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can I sync faster?

      I've just looked at my statistics again and my Upstream attenuation has dropped. I'm guess this is not good? Or is low attenuation good?

      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN MER 81592 123203 0 5 10 38:37:01
      LAN Down 0 0 0 0 0 38:37:44
      WLAN Up 132856 87687 0 7303 920 38:37:22
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 15355 kbps 1105 kbps
      Line Attenuation 23.0 dB 5.8 dB
      Noise Margin 7.1 dB 8.6 dB

    9. #8
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Can I sync faster?

      The lower the attenuation the better, but as I said previously, I don't think you are getting a true figure. I wouldn't worry about it

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #9
      Shonk's Avatar
      Shonk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus RT-AC88U
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      1,460
      Thanks
      7
      Thanked 118 Times in 113 Posts

      Re: Can I sync faster?

      It might be worth fitting an nte2000 instead of the sky supplied filter

      everyone i have ever seen use one it has made a difference
      but someone on here the other week it didnt
      so its luck of the draw

      Here's one example

      Difference adding a filtered faceplate

      Its worth a try for 7.50 or so
      and worked in my case

    11. #10
      snadge's Avatar
      snadge is offline Sky User Member
      Exchange: Blaydon
      Broadband ISP: SKY Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      320
      Thanks
      8
      Thanked 6 Times in 6 Posts

      Re: Can I sync faster?

      call SKY and ask for it too be uncapped... that will sort it! - DLM landing short of the mark....again... you just need browse around this and the SKY forums too see this is common when migrating to SKY that DLM falls short of what lines SHOULD be getting on default SNR, this is the third one in a row ive come across on this forum today. I get 18,013k on a line slightly longer than yours...but I did also get 15,400k same as you and had to call SKY to get it uncapped, your line should be hitting 19k syncs.

      I also use a NTE 2000 Faceplate and it added nearly 0.5Mb to my sync rate just from the better filtering alone as I did not have any extension wiring (or ringwire)

      wait for your MySky page to say DLM has finished (always at least a few days delay so be patient) the call SKY and tell them you would like the line un-capped - the guy i spoke to said straight away my 15Mb line should get 19Mb...and he sorted it.

      good luck!
      - Hardware - Netgear DG834Nv1
      - Line Attenuation - 27.5db
      - Sync Rate - 17,600k
      - Noise Margin - 7db
      - Latency - 28ms

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION