Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
    Results 41 to 50 of 94
    Like Tree2Likes

    Newbie considering moving to Sky.

    This is a discussion on Newbie considering moving to Sky. within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Scrub that. I called Sky and they used their managers system to bump me up to 8.9 as they had ...

    1. #41
      williammorris's Avatar
      williammorris Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      Scrub that. I called Sky and they used their managers system to bump me up to 8.9 as they had me showing as 7.2 but I was synced at 6.1 they are brill The person who's going to be using it will be chuffed and I suggest you do the same. Just choose the option for broadband not working.


    2. Advertisement
    3. #42
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      Quote Originally Posted by badger_rs350 View Post
      Just a quick reply as it's tea time but thank you for your help on here Scubbie, it's most appreciated.
      lol - No problem. Bon appetite.

      Quote Originally Posted by williammorris View Post
      Scrub that. I called Sky and they used their managers system to bump me up to 8.9 as they had me showing as 7.2 but I was synced at 6.1 they are brill The person who's going to be using it will be chuffed and I suggest you do the same. Just choose the option for broadband not working.
      There have been a few changes within Sky recently. It does appear that more people are now able to manually adjust the line speeds which sounds good news, but I would always side with you posting the final speeds up here for now as some have forgotten the upstream connection at times.

      It is also import to point out that the manual adjustment should not be attempted until after DLM has completed the initial training. Some folks at Sky have been punished for failing to do this in the past and I wouldn't want the membership to place someone's job at risk.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #43
      williammorris's Avatar
      williammorris Guest
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      The initial period was over. He's manually adjusted it and reset it again to see if it goes up.. worst case is that it's as it is now which is much better than it was.

    5. #44
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      Quote Originally Posted by williammorris View Post
      The initial period was over. He's manually adjusted it and reset it again to see if it goes up.. worst case is that it's as it is now which is much better than it was.
      I have no problem with that. However you implied in post #37 that the OP should contact Sky in order to get their speed increased. I wanted to point out that since the initial training period hasn't started yet, it would be unwise to do so.

      We have various individuals on this forum who have worked for Sky in the past or are currently working for Sky. I would not wish to jeopardise their jobs or those of anyone else for the sake of someone being impatient or being incorrectly advised.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #45
      boothy_08's Avatar
      boothy_08 is offline Sky User Member
      Exchange: Oldham
      Broadband ISP: Virgin Media 120Mbps
      Router: Superhub 2 VM
      Sky TV: Freeview TV
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Manchester
      Posts
      421
      Thanks
      2
      Thanked 17 Times in 17 Posts

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      Theres times DLM has ran and av asked for them to end it so that my line gets left uncapped, I reckon DLM can be a waste of time when it caps your speed.

      I liked to tweak the SNR and when DLM capped it you couldn't do that, DLM can be rubbish and isn't always needed. It sounds better now though after the recent changes, seems it sets speeds better etc. But when i had sky DLM was a waste of time, capping my downstream and upstream at a 796kbps upload or w.e was poor when i got them to turn DLM off and manually configure it, upload speed would be 1100kbps.

    7. #46
      badger_rs350's Avatar
      badger_rs350 is offline Sky User Member
      Exchange: SLHLG
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2012
      Location
      N.E Lincs
      Posts
      40
      Thanks
      3
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      Just as a quick update I have no intention of contacting Sky unless I have issues.

      I posted my first day router stats just as a follow on to this thread and as a comparison to my original BT stats.
      It was interesting (to me anyhow) that my downstream attenuation had only increased by 0.5dB.

      I looked at my stats again last night and they were still the same.

      I have just checked 'mysky' and there's no line testing occurring yet. There has been no reset on WAN connection times either.

      Without trawling through loads of threads (I'm at work so a flying visit) when can I expect DLM to start?

    8. #47
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      The My Sky page is often 3 days slow.

      The most useful way to check whether DLM is running is to look at the WAN uptime. If this indicates that your connection was reset between 1am and 6am (normally closer to 2am-3am) then DLM is running.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    9. #48
      Isitme's Avatar
      Isitme is online now Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      DLM usually starts within 3 days of the line going active. Did you check this morning?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #49
      badger_rs350's Avatar
      badger_rs350 is offline Sky User Member
      Exchange: SLHLG
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2012
      Location
      N.E Lincs
      Posts
      40
      Thanks
      3
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      Thanks Scubbie and Isitme.

      As per my previous post my WAN uptime hadn't reset late last night but I don't get time to check in the mornings, too busy trying to wake my mojo up for the day ahead.

      I'll have a check again this evening.

    11. #50
      badger_rs350's Avatar
      badger_rs350 is offline Sky User Member
      Exchange: SLHLG
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2012
      Location
      N.E Lincs
      Posts
      40
      Thanks
      3
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Newbie considering moving to Sky.

      53 hours and counting...

     

     
    Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION