Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 5 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 44

    Sync speeds and ping during DLM

    This is a discussion on Sync speeds and ping during DLM within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi All, I'm new to the site and have been having a good browse around. Seems you guys have a ...

    1. #1
      gatecrasher3's Avatar
      gatecrasher3 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Billion 7800N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2012
      Posts
      64
      Thanks
      4
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sync speeds and ping during DLM

      Hi All,

      I'm new to the site and have been having a good browse around. Seems you guys have a great knowledgeable forum and I wonder if you'd be kind enough to help me out.

      My unlimited service went live on 06/02/12 and assume that it is in DLM at the moment as the PPPoA connection seems to be reset around 2am each morning. Strangely though if I log on to My Sky the message I get is that the line is not currently being tested.

      My only slight concern is that each time the line re-syncs the sync speeds slightly lessen and the ping is longer which could be an issue in the future with the Xbox Live games.

      I appreciate that the DLM process takes around 10 days but is this kind of response normal and will I see a turnaround with the stats moving upwards with every re-sync?

      The line is an ADSL2+ service and I was previously with BT which showed a ping of between 30-40ms with a download of 6.5 meg and upload of around 1 meg.

      I am not using the standard Sky Sagem as I not long ago bought a Draytek unit so the line stats look as below.

      --------------------------- ATU-R Info (hw: annex A, f/w: annex A) -----------
      Running Mode : ADSL2+(G.992.5) State : SHOWTI
      ME
      DS Actual Rate : 5017872 bps US Actual Rate : 798989 bps
      DS Attainable Rate : 7000000 bps US Attainable Rate : 945000 bps
      DS Path Mode : Interleave US Path Mode : Interleave
      DS Interleave Depth : 511 US Interleave Depth : 8
      NE Current Attenuation : 39 dB Cur SNR Margin : 8 dB
      DS actual PSD : 17. 6 dB US actual PSD : 9. 0 dB
      ADSL Firmware Version : 2471201_A
      -------------------------------- ATU-C Info ---------------------------------
      Far Current Attenuation : 25 dB Far SNR Margin : 16 dB
      CO ITU Version[0] : 00004244 CO ITU Version[1] : 0000434d
      DSLAM CHIPSET VENDOR : < BDCM >

      Here's how we're looking this morning



    2. Advertisement
    3. #2
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      Better to use the Sky router during DLM, also makes it a LOT easier to read the stats!
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    4. #3
      gatecrasher3's Avatar
      gatecrasher3 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Billion 7800N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2012
      Posts
      64
      Thanks
      4
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      Quote Originally Posted by IWasNotTheEnemy View Post
      Better to use the Sky router during DLM, also makes it a LOT easier to read the stats!
      I did wonder about that, but the Draytek is ridiculously stable and provides the features I need and I am conscious about restarting the router during DLM.

    5. #4
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      One restart won't make a difference - over 10 in quick succession would though!
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    6. #5
      gatecrasher3's Avatar
      gatecrasher3 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Billion 7800N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2012
      Posts
      64
      Thanks
      4
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      Other than ease of reading the stats is there any other benefit to the Sky router being used during DLM? If there is a known technical benefit to having it connected during DLM then I'll hook it up.

    7. #6
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      Not at all, it just means the Sky servers don't have anything to possibly kick off about. End of the day if you're happy with how it is now then don't change, but it makes it harder for us to diagnose the issue without properly interpreting the stats
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    8. The Following User Says Thank You to IWasNotTheEnemy For This Useful Post:

      gatecrasher3 (10-02-12)

    9. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      The main benefit in using the Sky router during DLM training is if you have to call Sky Help. They will find it difficult to check the problem if you are using your own router and may even refuse to help until you connect the router provided. The fact that your speed is reducing instead of increasing suggests you may have a problem. It may benefit you to plug in your Sky router.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #8
      gatecrasher3's Avatar
      gatecrasher3 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Billion 7800N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2012
      Posts
      64
      Thanks
      4
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      This is a slightly clearer view of the current line stats


    11. #9
      gatecrasher3's Avatar
      gatecrasher3 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Billion 7800N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2012
      Posts
      64
      Thanks
      4
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      Another re-sync overnight and a further drop in performance. I would have thought (hoped) that DLM would be looking to up the line rate to a point where stability was an issue and then back it off from there but it seems to be just dropping. This mornings sync speed is 4092 on the downstream. Give that the downstream attenuation is 39 with an SNR of 9 it should sync a lot higher than that.

      I hope this is just down to DLM as I know that the line is capable of at least 6 meg and the poor ping is causing further issues on XBL.


    12. #10
      launton's Avatar
      launton is offline Sky User Member
      Exchange: LVROY (Liverpool Royal)
      Broadband ISP: Plusnet Fibre
      Router: Asus RT-N66U
      Sky TV: Humax HDR-1000S
      Join Date
      Jan 2012
      Location
      Liverpool
      Posts
      115
      Thanks
      6
      Thanked 16 Times in 15 Posts

      Re: Sync speeds and ping during DLM

      My DLM was erroneous and dropped the speed over the ten days after previously being on 19meg with another provider (admittedly with a low snr of 3.4) But it was rock solid.

      Sky ended up giving me an end result of 10.2meg. A quick call jumped it to 15 which will do till fibre kicks in. I'm lucky enough to be enabled at my exchange.

      I agree with the others and think you should use the sky router till DLM has completed. I'm a router snob and the sky one has been fine, but yeah, draytek is better.

     

     
    Page 1 of 5 123 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION