Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    third party router problems

    This is a discussion on third party router problems within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I spoke to Sky before Christmas as my Netgear router was not performing very well. They went through all sorts ...

    1. #1
      pjh1002's Avatar
      pjh1002 is offline Sky User Member
      Exchange: 0208
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2012
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      third party router problems

      I spoke to Sky before Christmas as my Netgear router was not performing very well. They went through all sorts of tricks to make it faster but it failed to respond. They stated that I could buy my own router and it would not be a problem. Eventually I got round to buying a Netgear N600 and have now spend 3 days trying to set it up. After contacting Sky again they stated I could Not use my own router that they never said that and would not assist in supplying ISP details or any other info. After searching the internet I found out how to obtain my password/user name but each time I attempt to set up the new router and insert this info the router fails... can anyone help me? or am I stuck with the old router forever...

      I hope I haven't wasted my money

      thanks for any help


    2. Advertisement
    3. #2
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: third party router problems

      Read the non-Sky router Q&A in the passwords section, all the info is in there
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    4. #3
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: third party router problems

      Just a couple of additional things:

      • Don't use the automatic setup, the router misreads Sky's connection and will attempt to set you up with a PPPoE connection, this is incorrect.
      • Update the firmware to the latest version: v1.0.0.17, if you haven't go this version installed.

      Also take a look this thread:
      Setting up a Netgear DGND3700 on Sky

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    5. #4
      Aggotis's Avatar
      Aggotis is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2013
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: third party router problems

      I have a 3rd party router, none of your settings on the front page of this thread works for me. i have the netgear router dgnd3300 v2 ... and i have the sky password that i need to put in and all that.. but it never works..

    6. #5
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: third party router problems

      A few questions for you:

      What connection does the Sky router report when you connect it? (i.e. PPPoA or MER)
      When you gained the password from the Sky router, did you copy and paste the information across?

      Assuming that the connection is PPPoA and not MER, then the settings should be:

      Encapsulation : PPPoA
      Multiplexing Method : VC-Based / VC-Mux
      VPI : 0
      VCI : 38
      DSL Mode : Auto or ADSL2+
      MTU : 1500 (however 1458 will work fine if you can not set it this high)

      If the connection is MER, then the Netgear router will not work on your Sky connection.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION