Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 17

    My Connection - how can I get pings improved

    This is a discussion on My Connection - how can I get pings improved within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; My connection originally started at 3mb download but after a month it shot up to 7mb and has stayed there. ...

    1. #1
      kingcreech's Avatar
      kingcreech is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      18
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      My Connection - how can I get pings improved

      My connection originally started at 3mb download but after a month it shot up to 7mb and has stayed there.

      As I've started playing the ps3 a lot more I'm noticing connection is not always the best and my pings are around 50.
      (Basically I'm always on 3 green bars and I can notice the difference when other players are on 4bars)

      Below are my router stats

      System Up Time: 1092:07:34
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN MER 2070856 7600728 0 1656 5294 112:40:21
      LAN 256258 436657 0 22 15 1092:07:34
      WLAN 6878361 4696112 0 5294 3534 112:40:07

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 7008 kbps 797 kbps
      Line Attenuation 45.0db 22.6db
      Noise Margin 2.5db 14.7db

      Is there anything I can ask sky to tweak to get better pings?

      Thanks for the help

      KiNG
      Last edited by kingcreech; 05-01-12 at 04:58 PM.


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,907
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: My Connection - how can I get pings improved

      Connection stats and ping response times are two different things.

      Looking at those stats you are already pushing your connection. What I fail to understand is why you couldn't post those stats from your home?

      If you want to improve your Ping, then you could call Sky and be asked to be placed on the 'Gamer Profile'.

      Since we don't know what your ping is, we don't know if this could be improved though.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      kingcreech's Avatar
      kingcreech is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      18
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: My Connection - how can I get pings improved

      Cheers for the reply

      I placed my ping results in my original post but this was using pingtest.net, will try pinging BBC tonight when I get home for better results.

      I posted the original email from my works computer, is that against forum rules? I was rushing when I got the line stats so I saved the results and posted at work when I remembered.

      My connection speeds are pretty good for my distance from the exchange and I'm happy with them. I posted the stats in case anything could be tweaked to help my connection. If you think these are pretty bang on then I'm good with that

      Will update the post tonight with pings to BBC.

      KiNG

    5. #4
      kingcreech's Avatar
      kingcreech is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      18
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Managed to run 2 tests late last night.

      Pinging bbc - 49ms average, no loss

      Running pingtest.net - 80ms, it gave my line B*.

      Also checked my connection stats again and they had changed. Do these auto change daily? My download had gone down to 6.5mb.

      Gonna give sky a call but not sure tier 1 will be any help.

      King

    6. #5
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,907
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: My Connection - how can I get pings improved

      Stats can change if there is any interference on the line.

      This can be acceptable in some cases, but if the interference is too large then it will cause you problems.

      A Ping of 49ms sounds high these days, but not unacceptable.

      I would suggest that it may be necessary to place you on a Gamer's Profile to reduce the pings.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    7. #6
      kingcreech's Avatar
      kingcreech is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      18
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Also noticed my attuention levels fluctuate while browsing the router stats.

      After reading through others posts on here I don't think my stats should be changing.

      I have my router direct in to the main socket, the main socket has a filtered faceplate on.

      Think I'm definitely going to need to call sky

    8. #7
      kingcreech's Avatar
      kingcreech is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      18
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Cheers scubbie, I'll ring them tonight and ask for the gamers profile an to test my line.

    9. #8
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,907
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: My Connection - how can I get pings improved

      Before calling, if your Line Attenuation is fluctuating, I would suggest a couple of things first.

      Could you check to see if there is any unusual noise on the line? Using a corded telephone dial '1' and listen carefully. Whilst there may be a little high-pitched hissing noise, listen for any crackling or loud hissing. Ideally the line should be silent.

      If there is any noise, then you have a line fault and this will need to be looked at first.

      Next trace the line from your master socket to the telegraph pole or where it goes underground. Look to see if there is a BT Junction box or something else.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    10. #9
      kingcreech's Avatar
      kingcreech is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      18
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Oh dear.

      The line goes underground but where I'm not sure. The estate is 9 year old. Will see what I find tonight. Might check out google maps.

      I have cordless phones as well, not going well. Does it have to be corded to work?

      Cheers for the help, gonna have a good look at this tonight? Could it be the filtered faceplate?

      I'm sure my connection was netter before it went on sky's hardware/network.

    11. #10
      kingcreech's Avatar
      kingcreech is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      18
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Infact the line goes under ground at the side of my front door. What exactly should i be looking for? Something on the estate or something near my drive/door?

      Cheers

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION