Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
    Results 31 to 40 of 112

    new sky bb set up

    This is a discussion on new sky bb set up within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; They can move the broadband from one card to another in the exchange, but that is unlikely to be the ...

    1. #31
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: new sky bb set up

      They can move the broadband from one card to another in the exchange, but that is unlikely to be the fault. If they have moved your line it looks like they have moved it to a poorer performing connection than the original. All you can do is keep on at Sky to get it fixed.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.






    2. Advertisement
    3. #32
      lee2010's Avatar
      lee2010 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: billion 7800n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      northumberland
      Posts
      161
      Thanks
      1
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: new sky bb set up

      lol i will be on there case until that noise margin improoves.

      thanks for your help up to now

    4. #33
      lee2010's Avatar
      lee2010 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: billion 7800n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      northumberland
      Posts
      161
      Thanks
      1
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: new sky bb set up

      new stats: they told me that they can not put the line higher, he said he has got it syncing at 16mb, however it is not, there are no line errors also, got a open reach bb enginer coming out on thursday.

      asked him to sync it at 12 he said he could not as there is no profile for 12mb??

      i thought sky could enter a sync speed of there or my choice and fix it at that, i told him i would take full responsibilty for any stababilty issues, he says hes sending 16mb sync from the exchange but my router is only seeing 8mb

      i thought if he was sending 16, id see 16 as the sync

      Connection Speed
      8019 kbps
      765 kbps

      Line Attenuation
      35.5 dB
      20.9 dB

      Noise Margin
      7.1 dB
      16.0 dB
      Last edited by lee2010; 13-12-11 at 01:36 PM.

    5. #34
      lee2010's Avatar
      lee2010 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: billion 7800n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      northumberland
      Posts
      161
      Thanks
      1
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: new sky bb set up

      also told him my upload stats are perfect, so i wanted the upload fully uncappingh to max upload, he said he could not do that

    6. #35
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: new sky bb set up

      Quote Originally Posted by lee2010 View Post
      i thought if he was sending 16, id see 16 as the sync
      No. It will train in with a 7dB noise margin. The line is set to 16384/768.

      You're on the Sky Voice and Broadband Network which has set profiles for advisors to configure to.

    7. #36
      lee2010's Avatar
      lee2010 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: billion 7800n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      northumberland
      Posts
      161
      Thanks
      1
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: new sky bb set up

      Quote Originally Posted by User05 View Post
      No. It will train in with a 7dB noise margin. The line is set to 16384/768.

      You're on the Sky Voice and Broadband Network which has set profiles for advisors to configure to.

      so how do i get the upload to run at the full max upload as the line would allow

    8. #37
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: new sky bb set up

      The line would need uncapped to 20000/1216 if you want a higher upstream.

    9. #38
      lee2010's Avatar
      lee2010 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: billion 7800n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      northumberland
      Posts
      161
      Thanks
      1
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: new sky bb set up

      Quote Originally Posted by User05 View Post
      The line would need uncapped to 20000/1216 if you want a higher upstream.

      will be ringing back in a min for that profile then, also now the phone line is fixed its time to get some compensation for the 3 weeks of that dreadfull noise on the line

    10. #39
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: new sky bb set up

      i thought if he was sending 16, id see 16 as the sync
      No, the router will only sync as high as it can with a noise margin of 7db. To get the maximum upload you would have to talk them into setting it to 20000/1312. You would not get anywhere near these figures however. He is correct that there is no profile on the ISAM for 12 Mb.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    11. #40
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: new sky bb set up

      Personally, if I were you, I'd wait for the SFI visit and then call for the reprofile. You'd rather have a stable line for the time being than one that'll possibly drop out until the line is sorted (if there is a fault present and the line isn't just of bad quality).

     

     
    Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION