Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Phone Socket Won't Accept MicroFilter?

    This is a discussion on Phone Socket Won't Accept MicroFilter? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; My broadband is due to be activated tomorrow however I had a look at the cables and noticed that my ...

    1. #1
      B3AST's Avatar
      B3AST is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2504N
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Phone Socket Won't Accept MicroFilter?

      My broadband is due to be activated tomorrow however I had a look at the cables and noticed that my phone socket directly accepts the ADSL cable with the small face instead of the larger micro filter one ?

      Will this be a problem?

      Basically it's the normal box but with a rectangle in the middle and just the little socket for the ADSL cable.

      I am moving house so I am currently stayin in my Brothers house who didn't have a landline before so never noticed it.

      I could show a picture but it's on my iPhone and I have no way of uploading it

      I am having a Sky Talk line activated tomorrow and a engineer is booked to come tomorrow.

      What will te engineer actually come and do?

      Nope no labels and there is only a ADSL socket.

      There are already sockets in every room ?
      Last edited by Isitme; 30-11-11 at 09:35 PM.


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      re: Phone Socket Won't Accept MicroFilter?

      Where do you plug your telephone in?

      You may well have a filtered faceplate. Could you take a look at the article below and see if you have something like one of them.

      Sky User - Which ADSL Faceplate Filter?

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      Proppinupthebar's Avatar
      Proppinupthebar is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Locks Heath
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: 2*Sky+, Sky+ HD
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      962
      Thanks
      1
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      re: Phone Socket Won't Accept MicroFilter?

      Are there no labels on the sockets? There should be two sockets, one for phone and one for adsl.
      There is no p in Thomson.

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      re: Phone Socket Won't Accept MicroFilter?

      It looks like it may be either an American type phone socket or a network socket. Is it the only socket in the house? When you unscrew the faceplate, what is behind it?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      Proppinupthebar's Avatar
      Proppinupthebar is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Locks Heath
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: 2*Sky+, Sky+ HD
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      962
      Thanks
      1
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      re: Phone Socket Won't Accept MicroFilter?

      Or is it RJ45 (ethernet) in every room?
      Last edited by Proppinupthebar; 30-11-11 at 09:44 PM. Reason: EDIT : Sorry Tom, just spotted you already said that!
      There is no p in Thomson.

    7. #6
      B3AST's Avatar
      B3AST is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2504N
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Phone Socket Won't Accept MicroFilter?

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      It looks like it may be either an American type phone socket or a network socket. Is it the only socket in the house? When you unscrew the faceplate, what is behind it?

      American o_O

      No,

      It's the same in the living room and the two bedrooms :S

      Not tried unscrewing it,

      And definately not a Ethernet socket,

      It only accepts the really little ADSL cable.

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Phone Socket Won't Accept MicroFilter?

      Deleted, got double post somehow.

      No it wasn't

      Looks like you had a yank in residence before you. You will have to change the faceplates (recommended) or use one of these -
      [ame="http://www.amazon.co.uk/Belkin-US-Plug-Socket-Adapter/dp/B0002XY0ZG/ref=pd_cp_ce_4"]Belkin US Plug to BT Socket Adapter: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION