Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 17 of 17

    Exchange Question - Sky Broadband

    This is a discussion on Exchange Question - Sky Broadband within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Thanks Scubbie you are ace!!! I will give Sky another call a bit later and see what happens - I ...

    1. #11
      Paulwhite0000's Avatar
      Paulwhite0000 is offline Sky User Member
      Exchange: Wrexham North
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Exchange Question - Sky Broadband

      Thanks Scubbie you are ace!!!

      I will give Sky another call a bit later and see what happens - I keep you updated!

      Thanks!


    2. Advertisement
    3. #12
      Paulwhite0000's Avatar
      Paulwhite0000 is offline Sky User Member
      Exchange: Wrexham North
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Exchange Question - Sky Broadband

      So!

      I have been onto Sky and they have tried the G.DMT option but this go me up to 1.5mb/s. They then pointed out that I am 7KM away from the exchange and they will not be able to help me further.

      What else can you do? I don't want to move lol that would be mad but I would like a good connection to be able to work from home / use Sky Anytime+ and download at a decent speed???

      Thanks

    4. #13
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      re: Exchange Question - Sky Broadband

      Could you please post the current connection stats on your router please?

      Also could your trace your telephone line from the point it enters your home to the Master Socket? Are there any junction boxes? Perhaps you have a junction box on the outside wall?

      If you do have any, could you please post some photos, and photos of the inside of the junction box?

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    5. #14
      Paulwhite0000's Avatar
      Paulwhite0000 is offline Sky User Member
      Exchange: Wrexham North
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Exchange Question - Sky Broadband

      I have only got the main BT box in the apartment, I have taken a photo of it and the wires - I have no idea if it will mean anything?

      The info from my router is listed below

      Thanks

      ADSL Link Downstream 1046 kbps
      Upstream Connection Speed 412 kbps
      Line Attenuation 61.0db
      35.7db Noise Margin 5.9db 16.0db


      I have tried to upload photo and its too big its just the wall socket and 3 cables going into it - one Orange - one Orange and White and the other is Blue

    6. #15
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      re: Exchange Question - Sky Broadband

      Quote Originally Posted by Paulwhite0000 View Post
      I have only got the main BT box in the apartment, I have taken a photo of it and the wires - I have no idea if it will mean anything?
      This could be a big clue to the issue. Does your telephone line come directly from outside or does it go up through the core of your building?

      Sadly people who live in blocks of flats often get a very poor connection compared to someone living just next door in a house.

      As for the wiring, you only need to have wires 2 & 5 connected for most modern telephones. If you are happy, then please pull the wire to pin 3 from the socket and any extension/s. This can make a difference.

      Also can you confirm that the microfilter is the first item plugged into your socket and that you have a microfilter installed in every telephone socket in your apartment? One particularly common problem is that Sky Installation Engineers will often connect the Sky STB first and many people then plug the microfilter in afterwards.

      Of course if you have a faceplate, then this isn't an issue.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    7. #16
      Paulwhite0000's Avatar
      Paulwhite0000 is offline Sky User Member
      Exchange: Wrexham North
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      re: Exchange Question - Sky Broadband

      Hi!!

      Thank you so much for your advice - I now have a 2.3mb connection -its not the best but its allot better than it was!!

      Modem ADSL Firmware Version A2pD030i.d22k Modem Status ADSL Link Up DownStream Connection Speed 2307 UpStream Connection Speed 798 VPI 0 VCI 40

    8. #17
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Exchange Question - Sky Broadband

      Nice improvement there!

      Could you post your stats with the noise margin and line attenuation again as well please?

      It might be a good idea for you to consider fitting a filtered faceplate, provided that the socket you have is an NTE5 socket. This has a split faceplate, with the 'test' socket behind it.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION