Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 14 of 14

    Upstream capped?

    This is a discussion on Upstream capped? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Originally Posted by WiganDrew RESULT New stats ADSL Link Downstream Upstream Connection Speed 12730 kbps 1098 kbps Line Attenuation 37.0 ...

    1. #11
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,894
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Upstream capped?

      Quote Originally Posted by WiganDrew View Post
      RESULT New stats

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 12730 kbps 1098 kbps
      Line Attenuation 37.0 db 22.9 db
      Noise Margin 7.1 db 7.8 db

      Phoned customer services and spoke to a guy called Keiran who admitted he didn't know what to do, but went away and obviously found someone who did.
      Those look good. Upstream has a little room for improvement, but this could be down to the option chosen.

      Quote Originally Posted by WiganDrew View Post
      The bad news is that he turned dlm on, but looking at the stat's I hope there won't be a problem
      What a plonker!

      Other than a little potential increase in the upload speed, there is nothing wrong with those figures. DLM is likely to reduce them. If it does, call again and ask someone to manually change them again.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms


    2. Advertisement
    3. #12
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Upstream capped?

      The bad news is that he turned dlm on, but looking at the stat's I hope there won't be a problem
      Did he specifically say he was starting DLM training again? If not, there is nothing to worry about, DLM runs permanently on all lines after the initial training or manual reset. It is run to help keep the line stable and will not kick in unless there is a problem with your line.

      Your figures are very good, I would not risk calling again, you upload is probably set to 1216 and will increase if the line permits it. Doing a Oliver could result in your connection being wrecked if the wrong one gets his/her fingers on it

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #13
      WiganDrew's Avatar
      WiganDrew is offline Sky User Member
      Exchange: LCWIG
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      WIGAN
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Upstream capped?

      In hindsight he just said not to switch the modem off for 10 days, so I infered that he was starting DLM.

      LOL no intentions of phoning again, a happy bunny if the speeds stay like they are.

    5. #14
      WiganDrew's Avatar
      WiganDrew is offline Sky User Member
      Exchange: LCWIG
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      WIGAN
      Posts
      13
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Upstream capped?

      Some wierdness going on here.

      Today's stats
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 12556 kbps 945 kbps
      Line Attenuation 37.5 db 8.9 db
      Noise Margin 6.4 db 14.0 db

      What's going on with the upstream attenuation?

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION