Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 13

    DML not started yet?

    This is a discussion on DML not started yet? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi new user here..just want to ask if it's normal that 4 days since i got re-connected after moving house ...

    1. #1
      machine's Avatar
      machine is offline Sky User Member
      Exchange: 01207
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2011
      Posts
      7
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      DML not started yet?

      Hi new user here..just want to ask if it's normal that 4 days since i got re-connected after moving house that DML hasn't yet started on my line..

      I was really looking forward to high speeds after only been on 3.5mbs at my old house but i'm only getting 4mbs so far..

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 4096 kbps 512 kbps
      Line Attenuation 24.0 db 14.5 db
      Noise Margin 21.1 db 14.0 db



    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: DML not started yet?

      Good morning.

      Hopefully DLM will have kicked in whilst you were sleeping last night.

      Could you repost your stats, with the uptimes as well please?

      I would guess that you should be able to achieve a 14-16Mb connection speed based on the tool on this site.

      I had to add a little to your line attenuation as those figures show that you are currently on ADSL, not ADSL2+. This will change when DLM kicks in and the line attenuation will rise as a result.

      In the mean time do take a look around and ensure that you are getting the best from your connection by using the master socket and perhaps fitting a filtered faceplate.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      machine's Avatar
      machine is offline Sky User Member
      Exchange: 01207
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2011
      Posts
      7
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DML not started yet?

      Hi thanks for your reply here are my stats with uptime... my son turned the plug off 2 days ago otherwise it would show 4 days uptime.




    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: DML not started yet?

      I might be tempted to call Sky and ask if DLM has been triggered for your line as it appears that it has not yet started.

      If it hasn't kicked in by Sunday, call again and ask nicely to get it started manually.

      Remember that you are looking at the WAN uptime to see if DLM has been doing anything. Typically this will show a reset between 2-3am, but could be any time between 1am and 6am.

      In the mean time ensure that the router stays on 24/7 over the next two weeks. Ideally you should turn the router off, ever. The current Sky routers benefit from being left on all the time and being placed in their stand so that they are on their side with the ADSL Port at the bottom.

      This ensures that there is airflow to help keep the components cool and the aerial is uppermost. Turning them on & off helps to shorten their lives.

      I would also recommend changing the Network (WiFi) password from the default 8 capital letters and also the SSID (router name) to something else. It wouldn't take a 12 year old long to crack the default WiFi settings if required.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. The Following User Says Thank You to Scubbie For This Useful Post:

      machine (29-09-11)

    7. #5
      machine's Avatar
      machine is offline Sky User Member
      Exchange: 01207
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2011
      Posts
      7
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DML not started yet?

      thanks for the information... i phoned sky and they got me to plug router into every socket in the house and they started dlm on my line but it is still just 4096 download. Apparently there is a fault somewhere because my dload has not changed and they said the max i should get is 8mbs i live in a brand new house only 5 years old and i am only half a mile away from my exchange.

      thanks for your time.


    8. #6
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: DML not started yet?

      Quote Originally Posted by machine View Post
      thanks for your time.
      No problem. I hope that the problem will quickly be identified and resolved for you.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    9. #7
      machine's Avatar
      machine is offline Sky User Member
      Exchange: 01207
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2011
      Posts
      7
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DML not started yet?

      how does this look?


    10. #8
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: DML not started yet?

      Good morning.

      A reasonable start. The first change varies hugely between people.

      There will be more changes to come though. It still looks as though you should get around 14Mb.

      I've noticed that the Sagem 2504N seems to give a lower Line Attenuation than other routers, but it doesn't provide a significant improvement on the connection speed as a result.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    11. #9
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: DML not started yet?

      6Mbps with a 28 attenuation and low SNR isn't good
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    12. #10
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: DML not started yet?

      It may be advisable to plug into the Test socket and take the stats from there. It seems to be a very big drop in noise margin, even allowing for the switch to ADSL2+, for very little speed increase.

      How to test your ADSL in the Master Test Socket

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    13. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      machine (30-09-11)

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION