Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 13

    my download speed ?

    This is a discussion on my download speed ? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; hello i have used the speed test from this site and it said Download 288Kbps what is this in mb ...

    1. #1
      geordiejohn's Avatar
      geordiejohn is offline Sky User Member
      Exchange: penrose.john@gmail.com
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2011
      Location
      London
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      my download speed ?

      hello i have used the speed test from this site and it said Download 288Kbps
      what is this in mb please ?
      i was told i should get 10 mb on broadband unlimited as i was not far from the exchange when i got broadband and telephone last week,i phoned today and was told my speed is 3.5 she then put me onto tech support who said i was getting just over 6mb and when i said i was told i would get 10mb she said that was just an estimate,i have just emailed Sky to complain and ask if it was too late to stop Sky and go back to Virgin in the hope they can increase my speed.
      thank you.


    2. Advertisement
    3. #2
      timc's Avatar
      timc is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh, Essex
      Broadband ISP: BT Infinity
      Router: Billion 7800N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Hadleigh,Essex
      Posts
      299
      Thanks
      3
      Thanked 21 Times in 21 Posts

      Re: my download speed ?

      You need to post your router stats with the router plugged directly into the test socket of your master socket.

      Look here

      How to test your ADSL in the Master Test Socket

      and here
      How to get your router statistics

    4. #3
      geordiejohn's Avatar
      geordiejohn is offline Sky User Member
      Exchange: penrose.john@gmail.com
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2011
      Location
      London
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: my download speed ?

      i have done what you said and got this:-

      Router Statistics

      System Up Time: 1:21:29

      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN MER 4851 782607 0 129457211 821617897 0:02:27
      LAN Up 434 13 0 93741 1960 1:21:29
      WLAN Up 777992 517583 0 827477299 129525764 1:21:10
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 6141 kbps 797 kbps
      Line Attenuation 38.0 dB 24.1 dB
      Noise Margin 7.3 dB 16.3 dB
      Poll Interval: (secs, at least 3s)

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: my download speed ?

      Now can you post the stats from your Test socket, using only the cable supplied by Sky?
      How to test your ADSL in the Master Test Socket

      Please check when the faceplate is removed all other phone sockets you have are dead.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      geordiejohn's Avatar
      geordiejohn is offline Sky User Member
      Exchange: penrose.john@gmail.com
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2011
      Location
      London
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: my download speed ?

      i used the grey adsl cable that was plugged into a white box and then into the test port,how do you mean the cable supplied by Sky ?
      thank you.

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: my download speed ?

      If that is the result from the Test socket and none of you other phone sockets have dial tone, you either have a very poor line or it has a fault. Is your voice line clear or do you hear noise on it? Using a corded phone, dial 1 digit and listen. You should hear nothing except a very quiet hiss at most.

      You got the grey cable you are using from Sky didn't you, so that should answer your question.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      geordiejohn's Avatar
      geordiejohn is offline Sky User Member
      Exchange: penrose.john@gmail.com
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2011
      Location
      London
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: my download speed ?

      my telephone line is perfect,does that mean that i have just over 6 mb as my broadband speed ?

    9. #8
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: my download speed ?

      You have not said whether you checked for dial tone on your other phone sockets when the faceplate was removed.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #9
      geordiejohn's Avatar
      geordiejohn is offline Sky User Member
      Exchange: penrose.john@gmail.com
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom F@ST 2304n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2011
      Location
      London
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: my download speed ?

      i have 1 other phone and it just plugs in to the mains.

    11. #10
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: my download speed ?

      Quote Originally Posted by geordiejohn View Post
      i have 1 other phone and it just plugs in to the mains.
      I am not quite with you there, is it connecting through the power circuit like this -
      [ame=http://www.amazon.co.uk/One-All-SV1550-Wireless-Extender/dp/B000MRZM4U]One For All SV1550 Wireless Phone Line Extender: Amazon.co.uk: Electronics[/ame]

      Is it unplugged when the faceplate is off, ie plugged into a splitter on the faceplate? Make sure your filter is plugged in first, then any splitters.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION