Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Router reboots

    This is a discussion on Router reboots within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Im currently attempting to d/load from a site using utorrent, i dont do this very often honest!! , anyway, since ...

    1. #1
      markm9's Avatar
      markm9 is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q hub ER110
      Sky TV: Sky Q Silver
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      NE England
      Posts
      201
      Thanks
      24
      Thanked 12 Times in 10 Posts

      Router reboots

      Im currently attempting to d/load from a site using utorrent, i dont do this very often honest!!, anyway, since starting the d/load off my router has rebooted 4 times in the space of approx. 90 mins, ive noticed d/stream noise margin drops from 11-12db, down to 0db, before i started d/load of everything was fine, no disconnects, can anyone help me on this, stats are posted below.




      System Up Time: 66:59:46
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 3463 6092 0 695 3638 00:00:36
      LAN 0 0 0 0 0 00:00:00
      WLAN 6833575 3982774 0 82595524 12987888 00:00:26
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 2496 kbps 960 kbps
      Line Attenuation 58.0db 31.5db
      Noise Margin 11.5db 7.0db
      [URL=http://beta.speedtest.net/result/4411733501]


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Router reboots

      How is your router connected to your telephone line & what, if any, extensions do you have?

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      markm9's Avatar
      markm9 is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q hub ER110
      Sky TV: Sky Q Silver
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      NE England
      Posts
      201
      Thanks
      24
      Thanked 12 Times in 10 Posts

      Re: Router reboots

      Hi Scubbie,my router is connected to master socked with filterplate attached, i only have 2 extensions running of that with house phone connected to one of them, this has only happened whilst d/loading today through utorrent.
      [URL=http://beta.speedtest.net/result/4411733501]

    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Router reboots

      Strange.

      Is there any noise on the telephone (please use a corded telephone in the master socket, dial '1' and listen carefully)?

      If all is clear, reboot your router and look at your connection stats again.

      If it is still low, give Sky a call to see if they can reconfigure your line. You may need to make two or three calls in order to get someone who can actually do this. Post your stats after so that we can see whether they have done a good job as not all get it right.

      If there is any noise on your line, recheck it with the router disconnected. If it is still there, then you have a line fault. Call whomever you pay your line rental to so that it can be repaired.

      If the noise stops when the router is unplugged, then the filtered faceplate isn't working properly anymore.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. The Following User Says Thank You to Scubbie For This Useful Post:

      markm9 (06-08-11)

    7. #5
      markm9's Avatar
      markm9 is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q hub ER110
      Sky TV: Sky Q Silver
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      NE England
      Posts
      201
      Thanks
      24
      Thanked 12 Times in 10 Posts

      Re: Router reboots

      Scubbie, router has rebooted again i seem to be only getting approx. 20 mins connection, i have altered speed on my d/load to 100kB/s, i have tried quiet line test seems ok, once d/load has stopped i'll monitor this here are me stats after another reboot.

      System Up Time: 67:30:21
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 25697 40164 0 966 15897 00:06:34
      LAN 0 0 0 0 0 00:00:00
      WLAN 7111259 4146781 0 5563429 908228 00:06:26

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 2496 kbps 992 kbps
      Line Attenuation 58.0db 31.5db
      Noise Margin 12.0db 7.0db
      Poll Interval: (secs)
      [URL=http://beta.speedtest.net/result/4411733501]

    8. #6
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Router reboots

      I would be inclined to call Sky. ( 08442 414141 )

      To me it sounds like there is a line fault or the router might be developing a fault.

      If you are able to speak with someone who has access to the line statistics, they will be able to get an historical picture and hopefully pick up something that you and I can't see from those figures.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    9. The Following User Says Thank You to Scubbie For This Useful Post:

      markm9 (06-08-11)

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION