Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    help needed again

    This is a discussion on help needed again within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; i had a speed drop on my bb connection see my other thread i thought it was fixed big thanks ...

    1. #1
      andy585's Avatar
      andy585 is offline Sky User Member
      Exchange: Irvine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      ayrshire
      Posts
      119
      Thanks
      6
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      help needed again

      i had a speed drop on my bb connection see my other thread

      i thought it was fixed big thanks to isitme for the help

      i emailed sky the other day to lower my ping for gaming

      heres the email

      Dear Mr findlay



      Thank you for contacting Sky Help Centre.


      I have gone into your account to change your Max delay to 8 as requested but this is what it is sitting at, I have noticed a lot off errors on your line which could be causing problems. Here are the errors and the time it has taken to get them


      Total Errors: 7242
      Over The Period: 8 hours 18 minutes
      CRC Snapshot: 220992



      The CRC errors indicate that your router is plugged into an extension socket rather than the master socket. If you address this problem it should then speed up your line.




      I hope this helps with your enquiry.




      Kind regards

      Sheena


      Sky Help Centre

      Sky.com - your home for the latest news, sport and entertainment

      i was running an extension in to my living room to my router mainly for pc and xbox360

      should i try pluging the router in to the master socket ?
      i have the older style master plate with just one connection and behind that the test socket
      what face plate would i be better getting as i am just going to run an ethernet cable to see if the speed picks up again


    2. Advertisement
    3. #2
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: help needed again

      You are always better running from the master socket than an extension.

      If you only have one socket in the property you should connect to it with an ADSL filter with the router directly into it, then run ethernet from there to your PC etc.

    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: help needed again

      i have the older style master plate with just one connection and behind that the test socket
      If you have an NTE5 socket, remove the faceplate, plug into the Test socket and take your stats from there. There should be little difference, but it is always better to rule out a faulty faceplate.
      How to test your ADSL in the Master Test Socket

      Using one of these will give you the full potential of your line.
      XTE-2005 Filtered Master Faceplate - ADSL Nation

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      andy585's Avatar
      andy585 is offline Sky User Member
      Exchange: Irvine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      ayrshire
      Posts
      119
      Thanks
      6
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: help needed again

      I have ordered a face plate and got some belkin 10m Ethernet cable hopefully sort the problem

    6. #5
      andy585's Avatar
      andy585 is offline Sky User Member
      Exchange: Irvine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      ayrshire
      Posts
      119
      Thanks
      6
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: help needed again

      hi fitted adsl nation faceplate and i am using my ethernet cable now but speeds are still the same
      adsl nation faceplate and ethernet cable stats below
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 5022 kbps 796 kbps
      Line Attenuation 50.0 db 29.3 db
      Noise Margin 6.8 db 11.0 db

      master socket stats
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 4989 kbps 796 kbps
      Line Attenuation 49.5 db 29.2 db
      Noise Margin 7.2 db 11.0 db

      master socket using adsl filter
      Connection Speed 5022 kbps 796 kbps
      Line Attenuation 49.5 db 29.2 db
      Noise Margin 7.4 db 11.5 db

      http://speed.io/pics/4448/0038/speed.io.png

      i have emailed sky still waiting on a reply

      any advice please

    7. #6
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: help needed again

      You running an extension cable to the router, or using the short grey cable Sky provided?

    8. #7
      andy585's Avatar
      andy585 is offline Sky User Member
      Exchange: Irvine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      ayrshire
      Posts
      119
      Thanks
      6
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: help needed again

      I am Using the short grey cable

    9. #8
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: help needed again

      4-5Mbps is about right for that attenuation
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    10. #9
      andy585's Avatar
      andy585 is offline Sky User Member
      Exchange: Irvine
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Mar 2009
      Location
      ayrshire
      Posts
      119
      Thanks
      6
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: help needed again

      resetted to router this morning at 4am before going to work finshed work and check stats big improvment on speed

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 6797 kbps 874 kbps
      Line Attenuation 49.5 db 29.2 db
      Noise Margin 7.3 db 7.5 db

      is that noise margin ok or could i expect a bit more speed ??

    11. #10
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: help needed again

      I would expect 6-7 Mb with your attenuation, so I think you are almost there. Forcing more out of the line may destabilise it.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION