Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Sky router stopped working

    This is a discussion on Sky router stopped working within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi My sky router was working fine and all of a sudden it doesn't. My iPhone, laptop and ps3 can't ...

    1. #1
      intense33's Avatar
      intense33 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Connect
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2011
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky router stopped working

      Hi

      My sky router was working fine and all of a sudden it doesn't. My iPhone, laptop and ps3 can't access the wireless router. They all say they're connected but none can access the Internet.

      All green lights are on the router and it's behaving the way it was previously.

      The ip address was 192.168.0.1 I used to be able to log on and access the router settings, I can't log on at all now (connected via wireless and hard connected via cable).

      I tried a different micro filter and resetting the router etc. I'm not sure what to do???

      Under default gateway in CMD Prompt (when I do ipconfig/all) there is nothing. In my network connections it says I'm connected to my router but "no Internet connection".

      Help pls


    2. Advertisement
    3. #2
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Sky router stopped working

      What router do you have? (Look on the sticker on the bottom of the router, if need be, and reply with the manufacturer).

    4. #3
      intense33's Avatar
      intense33 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Connect
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2011
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky router stopped working

      It's a netgear v1 (black/grey) and broken

    5. #4
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Sky router stopped working

      V2 netgear in that case. What lights are on, specifically?

      Apart from resetting the router and power cycling, there's little that you can do if it's not communicating locally to any device. Call Sky and they'll send a replacement.

    6. #5
      intense33's Avatar
      intense33 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Connect
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2011
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky router stopped working

      The top light, not the next one and then two more below that. No Ethernet connections as theres nothing plugged into it. I've reset it 4 times. It's a broken router right? Get a new one from sky?

    7. #6
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Sky router stopped working

      All that I could suggest:

      - Hold reset down for ~40 seconds
      - Power cycle
      - Check ipconfig via cmd again for any ip/subnet/defaultgateway

      If still no ip etc. being assigned, I'd call Sky and have them send out a replacement. One tip:

      If you don't want a lengthy and probably painful phone call, then I'd advise telling them that you have no lights whatsoever on the router (turn it off before calling). They'll send a replacement on the call.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION