Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 14

    Line speed

    This is a discussion on Line speed within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi all just moved to a new address which is about half a mile closer to the exchange than I ...

    1. #1
      Spaddy's Avatar
      Spaddy is offline Sky User Member
      Exchange: 01603
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Norwich
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Line speed

      Hi all just moved to a new address which is about half a mile closer to the exchange than I was. I understand that it takes 10 days for line to settle but was wondering why when I was with AOL I got speeds of 10-12 Mbps and now with Sky they tell me 5 or 6 is my max. This is obviously about 25% of the advertised speed. Obviously I understand exchange distance etc. But surely because I'm closer it should be at least the same. Also the Sky rep I talked to had never heard of Gamer profile (which I know can be done after the 10 days). I am a HUUUUUGE gamer, I cant understate this, ping/ delay is waaay important to me lol.
      Seriously considering dropping Sky if 5Mbps is the best they can muster as I like downloading stuff too!.
      If I've missed something obvious let me know, any help would be appreciated.
      Soz should have said I'm now 1 mile from exchange.

      Thanks

      Phil


    2. Advertisement
    3. #2
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Line speed

      Hi Phil, you need to post your router stats from your test socket before anyone here can help you.

      How to get your router statistics


    4. #3
      Spaddy's Avatar
      Spaddy is offline Sky User Member
      Exchange: 01603
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Norwich
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Line speed

      ah ok m8 on it

    5. #4
      Spaddy's Avatar
      Spaddy is offline Sky User Member
      Exchange: 01603
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Norwich
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Line speed

      Deleted
      Last edited by Spaddy; 21-05-11 at 12:07 AM.

    6. #5
      Spaddy's Avatar
      Spaddy is offline Sky User Member
      Exchange: 01603
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Norwich
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Line speed

      Deleted
      Last edited by Spaddy; 21-05-11 at 12:08 AM.

    7. #6
      Spaddy's Avatar
      Spaddy is offline Sky User Member
      Exchange: 01603
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Norwich
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Line speed

      Am I expecting to much or am I right, this all seems way low to what I should be getting?

      Phil

    8. #7
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Line speed

      Firstly, I want you to edit the stats you have already posted since they are not required. (and for your own security)

      To obtain the stats we are interested in. Go to 192.168.0.1 on your browser. Enter username: admin and password: sky

      Scroll to the bottom of the page and click on 'show statistics' and copy paste them into the thread.

    9. #8
      Spaddy's Avatar
      Spaddy is offline Sky User Member
      Exchange: 01603
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Norwich
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Line speed

      ok all done, hope this is right lol


      Router Statistics
      System Up Time: 27:36:04
      Port
      Status
      TxPkts
      RxPkts
      Collisions
      Tx B/s
      Rx B/s
      Up Time
      WAN
      MER
      8961
      954595
      0
      2064451
      1161999280
      0:43:03
      LAN
      Up
      873393
      795973
      0
      984825703
      91542209
      27:36:04
      WLAN
      Up
      140667
      68885
      0
      198412635
      4575021
      27:35:45
      ADSL Link
      Downstream
      Upstream
      Connection Speed
      5475 kbps
      604 kbps
      Line Attenuation
      49.5 dB
      28.3 dB
      Noise Margin
      6.8 dB
      16.0 dB
      Poll Interval: (secs, at least 3s)

    10. #9
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Line speed

      Are these from the test socket? If yes I want you to change your micro-filter and repost your stats. Reboot your router too.
      If No post your stats from the test socket.

    11. #10
      Spaddy's Avatar
      Spaddy is offline Sky User Member
      Exchange: 01603
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Norwich
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Line speed

      yep from test socket and am on 2nd filter, will now change back to original filter and reboot router

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION