Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
    Results 11 to 20 of 34

    Are my stats ok, Just moved house.

    This is a discussion on Are my stats ok, Just moved house. within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Ok thanks I'll get on it asap, there's alot of phone sockets 1 in the living room, 1 in the ...

    1. #11
      graeme122's Avatar
      graeme122 is offline Sky User Member
      Exchange: ESALL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: x2 Sky+HD, Sky+
      Join Date
      Jun 2009
      Location
      Scotland
      Posts
      108
      Thanks
      11
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      Ok thanks I'll get on it asap, there's alot of phone sockets 1 in the living room, 1 in the hall, 1 in all three bedrooms upstairs. We also have sky multiroom in all 3 rooms upstairs aswell as in the living room. I also had a look at all the sockets and none had a test socket, the only socket that looked any different was the one in the hall as it has a T in the bottom right.
      .

      Another strange thing is the socket in the hall has 2 white wires coming out the bottom and go up stairs to a socket in one of the bedrooms.

      You said I should use a filter on all sockets if I do that what would I put in the ADSL socket on the filter.

      What is this ADSL TRANING thing im getting.

      Another thing is Im seeing Network Type MER on the sky 192.168.0.1 page. I can't ever remember it being that.

      Here are some more stats

      System Up Time: 1:00:33
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN MER 1860 2383 0 0 0 0:33:17
      LAN 15 0 0 0 0 1:00:33
      WLAN 7179 6337 0 224 208 1:00:06
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 384 kbps 414 kbps
      Line Attenuation 54.5 db 30.0 db
      Noise Margin 2.5 db 6.7 db


    2. Advertisement
    3. #12
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      there's alot of phone sockets 1 in the living room, 1 in the hall, 1 in all three bedrooms upstairs. We also have sky multiroom in all 3 rooms upstairs aswell as in the living room.
      I think that is your problem. They are probably not plugged into filters. Get everyone to disconnect everything they have plugged into a phone socket and take the stats.

      That is an old type master socket.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      graeme122 (13-06-11)

    5. #13
      graeme122's Avatar
      graeme122 is offline Sky User Member
      Exchange: ESALL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: x2 Sky+HD, Sky+
      Join Date
      Jun 2009
      Location
      Scotland
      Posts
      108
      Thanks
      11
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      So what does ADSL TRANING mean.

    6. #14
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      what would I put in the ADSL socket on the filter.
      Sorry I missed that earlier. One filter, the one you are using for the router, would have the ADSL cable plugged into it, the rest would just be left empty.

      ADSL training just means it is trying to connect, nothing to worry about. It does not mean it is on DLM or anything like that.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #15
      graeme122's Avatar
      graeme122 is offline Sky User Member
      Exchange: ESALL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: x2 Sky+HD, Sky+
      Join Date
      Jun 2009
      Location
      Scotland
      Posts
      108
      Thanks
      11
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      Ok I just checked and I had to add a filter to a bedroom, There are filters everywhere else but still no improvement.

      System Up Time: 0:35:08
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 10916 13162 0 0 0 0:33:05
      LAN 15 0 0 0 0 0:35:08
      WLAN 16829 14017 0 0 0 0:34:41
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 384 kbps 414 kbps
      Line Attenuation 55.0 db 30.5 db
      Noise Margin 2.2 db 10.5 db

    8. #16
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      The way things are you need to replace the master with either a nte5 with a filtered faceplate or a XTF-85 and keep the router there.

    9. #17
      graeme122's Avatar
      graeme122 is offline Sky User Member
      Exchange: ESALL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: x2 Sky+HD, Sky+
      Join Date
      Jun 2009
      Location
      Scotland
      Posts
      108
      Thanks
      11
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      Not going to be possible unless I kiss a certain someone's feet. Which im not going to do.

    10. #18
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      lol. Sorry

      Is replacing the master socket going to be a problem or keeping your router downstairs?
      Or both?

    11. #19
      graeme122's Avatar
      graeme122 is offline Sky User Member
      Exchange: ESALL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: x2 Sky+HD, Sky+
      Join Date
      Jun 2009
      Location
      Scotland
      Posts
      108
      Thanks
      11
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      Replacing the master socket is going to be the problem, I can keep the router downstairs. I think the broadband is screwed, what would be my next best option.

    12. #20
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Are my stats ok, Just moved house.

      The XTF-85 is a faceplate with two screws similiar to your current master socket with a 'T'. So cosmetically there won't be a big difference between the two.

      Only other option is to get Virgin broadband if you are in a cable area and scrap adsl broadband.

     

     
    Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION