Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 4 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 40

    Automated?

    This is a discussion on Automated? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I was wondering, When people get activated is it automated or is there someone on the other end flicking a ...

    1. #1
      GrimTech's Avatar
      GrimTech is offline Sky User Member
      Exchange: WWBWAT
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: Non
      Join Date
      Apr 2011
      Location
      Bridgwater, UK
      Posts
      221
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      2

      Automated?

      I was wondering, When people get activated is it automated or is there someone on the other end flicking a switch to turn on your line?

      Question mainly aimed at "IWasNotTheEnemy" as he seems to be an ex-sky employee, from what i gather when reading topics
      My Current Stats
      ADSL Link-Downstream Upstream
      Connection Speed-22014 kbps 1150 kbps
      Line Attenuation-3.5 dB 3.6 dB
      Noise Margin-7.3 dB 9.4 dB



    2. Advertisement
    3. #2
      Shonk's Avatar
      Shonk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus RT-AC88U
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      1,461
      Thanks
      7
      Thanked 118 Times in 113 Posts

      Re: Automated?

      I think bt have unlink phone line cable from bt's 21cn kit and plug it into sky's isam/dslam

      mine went live around 4pm on the activation date

    4. #3
      GrimTech's Avatar
      GrimTech is offline Sky User Member
      Exchange: WWBWAT
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: Non
      Join Date
      Apr 2011
      Location
      Bridgwater, UK
      Posts
      221
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      2

      Re: Automated?

      Aww 4pm, i'd hate to wait that long
      My Current Stats
      ADSL Link-Downstream Upstream
      Connection Speed-22014 kbps 1150 kbps
      Line Attenuation-3.5 dB 3.6 dB
      Noise Margin-7.3 dB 9.4 dB


    5. #4
      adamcooke's Avatar
      adamcooke is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Posts
      22
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Automated?

      Mine went live 3/4 days before the activation date - due for activation tomorrow but went live at some point during the day on Tuesday.

    6. #5
      GrimTech's Avatar
      GrimTech is offline Sky User Member
      Exchange: WWBWAT
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: Non
      Join Date
      Apr 2011
      Location
      Bridgwater, UK
      Posts
      221
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      2

      Re: Automated?

      wow lucky!
      My Current Stats
      ADSL Link-Downstream Upstream
      Connection Speed-22014 kbps 1150 kbps
      Line Attenuation-3.5 dB 3.6 dB
      Noise Margin-7.3 dB 9.4 dB


    7. #6
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Automated?

      It's a physical connection between 2 pieces of exchange equipment so no it's not a switch being flicked. Also it can happen anytime up till midnight on day of activation, the engineer goes in to the exchange at whatever point of the day he is scheduled then once the connections are made it should be live as long as everything is ready at the sky end and if everything has been done right at the exchange.

    8. #7
      GrimTech's Avatar
      GrimTech is offline Sky User Member
      Exchange: WWBWAT
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: Non
      Join Date
      Apr 2011
      Location
      Bridgwater, UK
      Posts
      221
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      2

      Re: Automated?

      Oh ok that's cools, I really hope my connection goes live long before midnight lol
      My Current Stats
      ADSL Link-Downstream Upstream
      Connection Speed-22014 kbps 1150 kbps
      Line Attenuation-3.5 dB 3.6 dB
      Noise Margin-7.3 dB 9.4 dB


    9. #8
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Automated?

      They normally do, the "up to midnight" just helps to stop people panicing and calling the support line because they expected to go live at 0830 on the day A lot of it depends on where the engineer is based for your exchange and if he has other jobs in the exchange, some of them manage their workloads so that they do all the exchange based ones in one hit to save them messing about, some will just do each one as it hits and those are the ones that spend a lot of time driving backwards and forwards lol

    10. #9
      GrimTech's Avatar
      GrimTech is offline Sky User Member
      Exchange: WWBWAT
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: Non
      Join Date
      Apr 2011
      Location
      Bridgwater, UK
      Posts
      221
      Thanks
      1
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      2

      Re: Automated?

      Ahh ok, What's the Average activation time?
      My Current Stats
      ADSL Link-Downstream Upstream
      Connection Speed-22014 kbps 1150 kbps
      Line Attenuation-3.5 dB 3.6 dB
      Noise Margin-7.3 dB 9.4 dB


    11. #10
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,908
      Thanks
      812
      Thanked 2,195 Times in 2,065 Posts

      Re: Automated?

      Stop worrying GrimTech. They will connect your line in due course.

      As for the connections, essentially the BTO engineer will check the wiring and route yours to Sky's LLU equipment.

      Many of the connections will be IDC based.

      As for physical switches, most are computerised now. I'm not sure about the light switches though.

      Now as for your connection, I've bribed the BTO staff (I had some extra cash after your Postie let me down). You should be able to play Donkey Kong on-line without any problems.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

     

     
    Page 1 of 4 123 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION