Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Speed drop down

    This is a discussion on Speed drop down within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi, I am facing very weird problem. I don't know what is happening with my internet connection, my speed is ...

    1. #1
      anu0512's Avatar
      anu0512 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2011
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Red face Speed drop down

      Hi, I am facing very weird problem. I don't know what is happening with my internet connection, my speed is drop suddenly and when I check my wifi connection status it shows me 1 Mbps speed and the signal bar remain full.And between this i can't open any page.I attached the screen shot.



    2. Advertisement
    3. #2
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Speed drop down

      Make sure your router and your computer are not set to 'B only' mode. Are the drivers of your network card up to date?

    4. #3
      anu0512's Avatar
      anu0512 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2011
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Speed drop down

      54 g Auto is set and my network card driver is up to date.

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Speed drop down

      Try changing your wireless channel. You can do this by trial and error or the easy way by downloading Inssider from the link below and use it to discover the channels in use in your area. Set yours to one as far from those in use as possible.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      anu0512's Avatar
      anu0512 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2011
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Speed drop down

      Hi, I try to change my channel 13 to 12 but its happing.Sorry I can't understand the rest of the part. I know you are explaining the to get the right channel but i don't know.

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Speed drop down

      Down load this http://www.metageek.net/products/inssider

      Install it and it will find all the networks in your area, together with the channel they are using. Choose a channel as far form those in use as possible. ie, If channels 1,4,6,7, are being used, choose channel 11 or 13.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      anu0512's Avatar
      anu0512 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2011
      Posts
      11
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Speed drop down

      Thanks I downloadedsoftware inssid and scan all other network in my area they are using 6,1,6. So i selected 10 because I already used channel 13 and 12. And another new thing is happening my internet get disconnected.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION