Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 7 of 7

    Anti Virus

    This is a discussion on Anti Virus within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; right ive just got antivirus internet security to protect my computer, and when i go to firewall settings, it sais ...

    1. #1
      harty10's Avatar
      harty10 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      130
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Anti Virus

      right ive just got antivirus internet security to protect my computer, and when i go to firewall settings, it sais that im connected to Easynet, what is that ?


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,893
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Anti Virus

      Don't worry.

      Sky bought out the Easynet network sometime ago now. Rather than go in and change the Easynet equipment and get a whole new range of IP addresses, they've incorporated both.

      It sound's like your software is using old information and isn't as up to date as perhaps it should be.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      harty10's Avatar
      harty10 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      130
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Anti Virus

      okai thanks thought i got hacked and changed isp :/ how do i update it

    5. #4
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,893
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Anti Virus

      Quote Originally Posted by harty10 View Post
      okai thanks thought i got hacked and changed isp :/ how do i update it
      How you update your AV software will depend on which one it is. Whether it will correctly identify your ISP is down to the software vendor updating their records.

      Sky announced the purchase of Easynet in October 2005. Other members may know when the purchase went through, alternatively you could search the web.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    6. #5
      fuzzy logic's Avatar
      fuzzy logic is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Apr 2008
      Posts
      463
      Thanks
      2
      Thanked 70 Times in 51 Posts

      Re: Anti Virus

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      Don't worry.

      Sky bought out the Easynet network sometime ago now. Rather than go in and change the Easynet equipment and get a whole new range of IP addresses, they've incorporated both.

      It sound's like your software is using old information and isn't as up to date as perhaps it should be.
      The reverse DNS entries for the Easynet network have not been changed since sky bought Easynet. The firewall is presumably checking the reverse DNS for the OP's gateway address, which will be cr0.<BT exchange name>.uk.easynet.net.

      Eg Portsmouth is cr0.sdpcntc.uk.easynet.net

    7. #6
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,893
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Anti Virus

      Interesting. Thanks for that Fuzzy Logic, although I'm not on the exchange you mentioned, I just completed a tracert and my exchange must have once been Easynet too.

      I ran the IP addresses through IPTNetInfo and it reported a mixed response:

      89.200.128.46 Network name= Easynet-overlay-network Owner Name= BSkyB Broadband
      89.200.133.62 (the next point) gave the same response. After that it went out of Sky's network.

      If I punch in the IP address my router is on (94.12.???.???) it comes up as Sky on both counts.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Anti Virus


      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      Scubbie (15-04-11)

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION