Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 9 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 84

    Sync started acting up?

    This is a discussion on Sync started acting up? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi, In the last three days my sync has begun to act up! Its dropped the original connection of around ...

    1. #1
      basalt2003's Avatar
      basalt2003 is offline Sky User Member
      Exchange: 01244
      Broadband ISP: BT fibre
      Router: BT business hub 2701HGV
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Chester
      Posts
      110
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sync started acting up?

      Hi,
      In the last three days my sync has begun to act up!
      Its dropped the original connection of around 3712 kbps to the figures below.
      Ive been un touch with sky and a guy replied that he had set the line to 3070Kbps "which is max your line will hold. If we increase any
      further it start giving errors" he said
      I know the lines not the best but its run since being re-set by sky back in October last year and they said then - - its the max the line would hold
      Well I need to let it run for a while, (as sky guy asked) but these figures are from the "Test" socket and I was just wondering what the most likely culprit for this behaviour might be and for some good old "nouse" from the collective forum folks
      Thanks

      Router Statistics

      System Up Time: 94:00:27
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 81607 106447 0 0 0 15:26:06
      LAN 220584 113998 0 0 0 94:00:27
      WLAN 910870 638599 0 0 0 94:00:04
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 1731 kbps 253 kbps
      Line Attenuation 61.0 db 37.4 db
      Noise Margin 15.9 db 16.0 db
      Poll Interval: (secs)
      Stuart


    2. Advertisement
    3. #2
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Sync started acting up?

      What do you have connected to the test socket? Is it just: test socket > microfilter > short grey dsl cable Sky provided > router?

      Any noise or issues on your landline?

      If Sky did config the line to 3072/256, then a reboot should have you up to there according to the SNR. Power cycle the router and re-post the stats.

    4. #3
      basalt2003's Avatar
      basalt2003 is offline Sky User Member
      Exchange: 01244
      Broadband ISP: BT fibre
      Router: BT business hub 2701HGV
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Chester
      Posts
      110
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync started acting up?

      Thanks for your reply.
      Well I have a filtered faceplate in normal events but am using the "test" socket with the sky supplied filter and cable + sagem router just to take the faceplate out of the equation.
      My original problem was as I said in that sync dropped to the 1731 kbps Connection Speed after it was reset by sky.
      He got back again after he reconfigured the broadband speed to 3072 kbps
      and also changed the way in which they are sending the broadband signal to my home. He is also running a stabilisation program and has asked me to keep an eye on the broadband speed over the next 10 days. So I will leave off reboot for the time being
      I did try the line test from that new American girl auto reader (old bt line test)
      It indicates some echo on line and some noise so not sure what will happen.
      The snr has been poorer since the new sv line thing.
      I was going to post the new stats but as I speak I see the dam things dropped again to1824 kbps
      Here:Router Statistics

      System Up Time: 98:45:21
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 266 272 0 0 0 0:06:36
      LAN 249683 138089 0 0 0 98:45:21
      WLAN 1015897 717158 0 0 0 98:44:58
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 1824 kbps 256 kbps
      Line Attenuation 58.0 db 31.5 db
      Noise Margin 7.5 db 16.0 db
      Poll Interval: (secs)


      Watch this space I guess
      Thanks again
      Stuart

    5. #4
      basalt2003's Avatar
      basalt2003 is offline Sky User Member
      Exchange: 01244
      Broadband ISP: BT fibre
      Router: BT business hub 2701HGV
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Chester
      Posts
      110
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync started acting up?

      They boosted it again but its dropped again

      They said
      "We have again managed to push up the speed of your Internet connection, please see below for what is coming to your router at the moment. I have to advise once again that this test will run for 10 days and to please be patient with us while we handle the best speed for you with the least amount of errors as possible this will ensure that you get the best from your broadband. Over the 10 days that the test runs you may find your speed dropping but once again this has to be done to save any future issues."



      Router Statistics

      System Up Time: 144:13:52
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 66323 94094 0 0 0 18:41:50
      LAN 389914 224258 0 0 0 144:13:52
      WLAN 1234459 880757 0 0 0 144:13:29
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 1664 kbps 416 kbps
      Line Attenuation 58.0 db 31.5 db
      Noise Margin 15.5 db 16.0 db
      Poll Interval: (secs)

      BTW - - - is this 10m day training really necessary or is it just guff?
      Stuart

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sync started acting up?

      If they are really running DLM then it can help. The drop in speed and noise margin in your post 3 shows that your line is having issues.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #6
      basalt2003's Avatar
      basalt2003 is offline Sky User Member
      Exchange: 01244
      Broadband ISP: BT fibre
      Router: BT business hub 2701HGV
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Chester
      Posts
      110
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync started acting up?

      "The drop in speed and noise margin in your post 3 shows that your line is having issues."

      Yes I think your right and its kind of what I've suspected.
      Interestingly I just got back from walking the dog and noticed the green cabinet that's associated with my line has been fenced off and there are signs of a lot of digging and grey pipes sunk all around it!
      Coincidence me wonders
      Stuart

    8. #7
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,896
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Sync started acting up?

      According to SamKnows, FTTC is being rolled out in your area. This is very likely the cause of the disruption to your connection.

      This is overall both good and very good news if this is the cause.

      Firstly it means you now know the cause. Secondly it means that you'll be able to consider getting FTTC in the near future.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    9. #8
      basalt2003's Avatar
      basalt2003 is offline Sky User Member
      Exchange: 01244
      Broadband ISP: BT fibre
      Router: BT business hub 2701HGV
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Chester
      Posts
      110
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync started acting up?

      Scubbie,
      I dare not think that I could be so lucky - - - but thank you - - fingers crossed
      Stuart

    10. #9
      basalt2003's Avatar
      basalt2003 is offline Sky User Member
      Exchange: 01244
      Broadband ISP: BT fibre
      Router: BT business hub 2701HGV
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Location
      Chester
      Posts
      110
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sync started acting up?

      Walked past the BTO cabinet again and its been replaced with a bigger green one - -seems like the fttc type.
      I also reebooted the router (maybe I shouldnt)
      but now get:
      Router Statistics

      System Up Time: 1:47:21
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 23073 28667 0 0 0 1:46:31
      LAN 51705 32634 0 0 0 1:47:21
      WLAN 13367 11527 0 0 0 1:46:59
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 3712 kbps 416 kbps
      Line Attenuation 59.0 db 31.5 db
      Noise Margin 7.9 db 16.0 db
      Poll Interval: (secs)

      Last night they were:
      Router Statistics

      System Up Time: 228:39:00
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 685459 946505 0 0 0 103:06:58
      LAN 658193 386668 0 0 0 228:39:00
      WLAN 1988317 1425914 0 0 0 228:38:37
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 1664 kbps 416 kbps
      Line Attenuation 58.0 db 31.5 db
      Noise Margin 7.8 db 16.0 db
      Poll Interval: (secs)

      God knows whats going on
      Stuart

    11. #10
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,896
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Sync started acting up?

      It definitely appears that BTO are affecting the wiring whilst installing FTTC.

      Sadly home telephone products do not have the same service level guarantees that our home products have.

      I wonder if Ofcom would be interested in hearing complaints about this kind of result?

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

     

     
    Page 1 of 9 123 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION