Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 9 of 9

    Do Sky support/Allow UMA calls

    This is a discussion on Do Sky support/Allow UMA calls within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Do Sky allow/support UMA calls from my Blackberry which worked fine on Virgin media and BT . The wifi connects ...

    1. #1
      uno's Avatar
      uno
      uno is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      91
      Thanks
      0
      Thanked 10 Times in 5 Posts

      Do Sky support/Allow UMA calls

      Do Sky allow/support UMA calls from my Blackberry which worked fine on Virgin media and BT.

      The wifi connects fine but it seems that Sky or the router will not allow it to connect into Orange's UMA servers to make the connection


    2. Advertisement
    3. #2
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Do Sky support/Allow UMA calls

      You will have to configure your routers firewall to allow inbound and outbound traffic from the following ports:

      - Port 500 UDP
      - Port 4500 UDP
      - Port 4101 TCP and UDP

    4. #3
      uno's Avatar
      uno
      uno is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      91
      Thanks
      0
      Thanked 10 Times in 5 Posts

      Re: Do Sky support/Allow UMA calls

      Can anybody please advise to go about enabling my router for UMA calls and Blackberry services as both appear blocked at the minute

    5. #4
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Do Sky support/Allow UMA calls


    6. #5
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Do Sky support/Allow UMA calls

      Quote Originally Posted by uno View Post
      Can anybody please advise to go about enabling my router for UMA calls and Blackberry services as both appear blocked at the minute
      Take it you can't read post #2
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    7. #6
      uno's Avatar
      uno
      uno is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      91
      Thanks
      0
      Thanked 10 Times in 5 Posts

      Re: Do Sky support/Allow UMA calls

      I can see the post but am unsure on how the actually do that on the router i tried logging in but seemed to show that all access was available and no option to enter any ports, So then went into next page but again no option to add ports

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Do Sky support/Allow UMA calls

      Download this application and follow the instructions to open ports. Make sure you select the correct router. Use the ports given previously.
      Download Simple Port Forwarding | Simple Port Forwarding

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. #8
      uno's Avatar
      uno
      uno is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      91
      Thanks
      0
      Thanked 10 Times in 5 Posts

      Re: Do Sky support/Allow UMA calls

      So there is no way of just enabling it from the router interface then ?

    10. #9
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Do Sky support/Allow UMA calls

      In a word, no
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION