Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Help, going nuts!

    This is a discussion on Help, going nuts! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hey guys, I've had no Internet for 3 days, my connection dropped randomly in the night and I can't get ...

    1. #1
      Rustage's Avatar
      Rustage is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2010
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Help, going nuts!

      Hey guys, I've had no Internet for 3 days, my connection dropped randomly in the night and I can't get it back on. We can connect to the router with wireless but the router just cannot connect.

      I've phoned sky and got the usuall useless info, I've tried new ethernet cables, line going from router to the filter, new filters (even where there's no phone line). According to my router the firmware is version V1.03.87 which as far as I can tell is an old version which is the only possible problem, any advice?

      My router is the netgear DG834GT, and on testing the connection I get error code 100 if that's any help, thanks in advance.


    2. Advertisement
    3. #2
      Sanity's Avatar
      Sanity is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin XL
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin XXL
      Join Date
      Dec 2009
      Posts
      173
      Thanks
      1
      Thanked 7 Times in 7 Posts

      Re: Help, going nuts!

      Error 100 is generally your set up. Make sure you are directly in the master socket with no extensions and have all used sockets filtered

    4. #3
      Rustage's Avatar
      Rustage is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2010
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help, going nuts!

      Yep, double checked it all, had no luck although it's not plugged in the master socket should that be an issue? It's been fine for nearly 3 years and then suddenly died, could it be anything to do with the routers settings?

    5. #4
      Sanity's Avatar
      Sanity is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin XL
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin XXL
      Join Date
      Dec 2009
      Posts
      173
      Thanks
      1
      Thanked 7 Times in 7 Posts

      Re: Help, going nuts!

      Quote Originally Posted by Rustage View Post
      Yep, double checked it all, had no luck although it's not plugged in the master socket should that be an issue? It's been fine for nearly 3 years and then suddenly died, could it be anything to do with the routers settings?
      Put it into the master socket and try it. You'd be amazed at the number of people in extension sockets and on extension cables who ring and say its been working fine for 2 -3 years and suddenly stopped. It happens, particularly with telephone extension cables as they are not designed to carry an internet signal. Have you currently got a green internet light or amber?

      Move to the master socket and if it doesn't connect still, run the sky test again.

    6. #5
      Rustage's Avatar
      Rustage is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Base
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2010
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help, going nuts!

      Right, tried all 3 sockets downstairs all with the same result and error code 100, when I turn the router on/reset it, I get the Internet light flashing twice then it turns off.

    7. #6
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Help, going nuts!

      Error code 100 = no sync.

      If it's a phase 1 white netgear that you have, then you may find it's the router at fault. However, unplug all devices and plug a swapped filter directly into your test socket with just the short grey dsl cable Sky supplied. If the internet light still doesn't go past the training in phase (flashing amber) then you'll need to call Sky to confirm whether it's an external line fault or cpe issue.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2014. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION