Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 13

    Can somebody help me with Line information please?

    This is a discussion on Can somebody help me with Line information please? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi folks, Thanks for taking the time to read my post.. I'm on sky BB unlimited and am around 1.75 ...

    1. #1
      lanerobertlane's Avatar
      lanerobertlane is offline Sky User Member
      Exchange: 01827
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2010
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question Can somebody help me with Line information please?

      Hi folks,

      Thanks for taking the time to read my post..

      I'm on sky BB unlimited and am around 1.75 kilometres from your exchange (as the crow flies), yet i dont feel my connection is up to its potential.

      I've been a sky BB customer for 3 years now and have only just stumbled upon this forum to ask the questions but is there anything i can do to better my connection?

      heres the stats:

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 4731 kbps 796 kbps
      Line Attenuation 51.0 db 30.9 db
      Noise Margin 7.3 db 13.0 db


      The router is connected via the micro-filter that came with sky (plugged direct into the sky talk line) The cable from the micro-filter to the router is around 1m in length and i connect via wireless to the router (only 2 wireless devices) No Wired connection's.

      Do you need any more info or is that ok?

      Any help would be greatly appreciated.

      Regards

      Rob


    2. Advertisement
    3. #2
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      Any other sockets on the line? Are you sure the first device is the filter and that the sky tv installer hasn't plugged a splitter into the socket to run the line round to the sky tv box?
      As the crow flies is not a true representation of line length, distance by road would be closer.

    4. #3
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      Simzone, how are they being "screwed over"? I think you should have a read of the stickies and understand what you are talking about before offering this type of advice.

      Your current stats indicate you are getting the most from your current setup, can you post your routers stats again from the TEST socket, his will give a clear indication if there is any problems with your current setup :- How to test your ADSL in the Master Socket

    5. #4
      joss's Avatar
      joss is offline Sky User Member
      Exchange: Adwick-le-Street
      Broadband ISP: sky max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDmultiroom
      Join Date
      May 2009
      Location
      South Yorkshire
      Posts
      621
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      As Smithy says.

      Downstream
      Attenuation 51dB Approx Line Length 3.7km

      adsl2+ (LLU) 4736 kbps Throughput 4191 kbps

      Compare with the stats you posted. Your doing very well.

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      Quote Originally Posted by Smithy99 View Post
      Simzone, how are they being "screwed over"? I think you should have a read of the stickies and understand what you are talking about before offering this type of advice.
      As he is based in Nairobi, I don't know why he is even posting here. I doubt if he knows anything about BSKYB.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #6
      lanerobertlane's Avatar
      lanerobertlane is offline Sky User Member
      Exchange: 01827
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2010
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      with regards to the set up. There are no other services on the line except the telephone. The box on the wall has the micro-filter plugged in. the Router is plugged into that directly and so is the telephone. (i don't have either sky digibox plugged in to the telephone line anymore).

      I will try the test socket later when i get home from work.

      Thanks for the responces people and i'll get back to you when i've tryed the test socket.

      Regards

      Rob

    8. #7
      lanerobertlane's Avatar
      lanerobertlane is offline Sky User Member
      Exchange: 01827
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2010
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      just a quick update for you, i plugged into the test socket and recieved almost identical results.

      I then phoned tech support and they said when i plugged into the test socket my speed almost doubled but dropped back down quickly. The chap sent out a new cable for the router and a new micro-filter which i installed today. No change.

      The chap from sky is calling back tomorrow

    9. #8
      lindley010's Avatar
      lindley010 is offline Sky User Member
      Exchange: 01302
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      183
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      At that attenuation i really doubt you can get much more. i think 5 meg will be your max. the line length is far more than 1.75km, as Joss said, your line is probably more like 3.7km.

      I think your wasting your time trying to get more.

    10. #9
      lanerobertlane's Avatar
      lanerobertlane is offline Sky User Member
      Exchange: 01827
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2010
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      hey,

      okay, i'll see what the bloke says tomorrow and wont push it any further.

      Any idea why my sister that lives in my same road gets nearly 10mb and my neighbour also on sky BB gets 9mb then? Is it just i've got a rubbish line?

    11. #10
      lanerobertlane's Avatar
      lanerobertlane is offline Sky User Member
      Exchange: 01827
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Aug 2010
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Can somebody help me with Line information please?

      Also just checked on google maps and by road its 1.7miles to the exchange (2.2Km)


     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION