Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

    This is a discussion on Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi i used to get around 4.5mbps but now every time i do a speed test i get EXACTLY 3000kbps ...

    1. #1
      Smurf2471's Avatar
      Smurf2471 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2010
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      Hi i used to get around 4.5mbps but now every time i do a speed test i get EXACTLY 3000kbps or 2999kbps. Here are my stats:



      And heres a few speed tests:






    2. Advertisement
    3. #2
      sbarkeri's Avatar
      sbarkeri is offline Sky User Member
      Exchange: MYSHI
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shipley, W.Yorks
      Posts
      59
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      As your Downstream Noise Margin is around the 7db mark (the target), you are not capped and are getting the max your line is capable of unless you can somehow improve your stats, have you tried taking your stats from the test socket to see if they improve?

      Really the only way you could have been getting 4.5Mbs before is if you were syncing a lot higher, and with your current stats, as I've already stated your not going to get any more unless you can somehow get the Noise Margin up.

    4. #3
      steve16751's Avatar
      steve16751 is offline Sky User Member
      Exchange: newas
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      washington
      Posts
      2,867
      Thanks
      1
      Thanked 25 Times in 25 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      Smurf2471
      Hi as sbarkeri has said. Here is How to test your ADSL in the Master Socket has your Attenuation gone up because with your Attenuation of 57.5 would only give you 4000kbps maximum you can see on the link Sky router stats (speed, noise, attenuation) explained those speeds shown are for an ideal line with no issues

    5. #4
      simonmpoulton's Avatar
      simonmpoulton is offline Sky User Member
      Exchange: Chester Central
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      1,620
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 11 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      Can you please try posting your stats from the test socket (as suggested)?
      Your attenuation looks a little high for 4.5mb, I would expect 4mb as a maximum on that attenuation.

      Pace SKY HD With Seagate Pipeline HD 2TB

    6. #5
      Smurf2471's Avatar
      Smurf2471 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2010
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      Here are the stats when its plugged into the test socket:

    7. #6
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      That's all you are going to get.

    8. #7
      steve16751's Avatar
      steve16751 is offline Sky User Member
      Exchange: newas
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      washington
      Posts
      2,867
      Thanks
      1
      Thanked 25 Times in 25 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      Smurf2471
      Hi the Attenuation 57.5db then the Attenuation from the test socket 59.5db. The problem is the Attenuation at the test socket cannot go higher. Is your Attenuation now showing 59.5db instead of 57.5db. Do you know if you have been moved over on to Sky`s svbn

    9. #8
      Smurf2471's Avatar
      Smurf2471 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2010
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      My router is back in the normal place and my attenuation is still 59.5 and my noise margin has dropped to 4.8db... :S

      Do you know if you have been moved over on to Sky`s svbn
      Im not sure mate :S

    10. #9
      steve16751's Avatar
      steve16751 is offline Sky User Member
      Exchange: newas
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      washington
      Posts
      2,867
      Thanks
      1
      Thanked 25 Times in 25 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      Smurf2471
      Hi I thought I had seen the same issues here`s a couple of links that might be useful How do I know if I'm on SVBN? and SVBN new service but attenuation poorer! this link has everything about Sky User - The unofficial support forum for everything Sky! - Threads Tagged with svbn I could be wrong but looking at the Attenuation and drop in noise margin maybe someone else may have idea`s.

    11. #10
      simonmpoulton's Avatar
      simonmpoulton is offline Sky User Member
      Exchange: Chester Central
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      1,620
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 11 Posts

      Re: Exactly 3mbps every time i speed test - Am i being capped? Sky Unlimited

      Simple test pick up the phone and dial 150, if you get to sky then your on svbn if you get to bt then your not.

      Pace SKY HD With Seagate Pipeline HD 2TB

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION