Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
    Results 31 to 40 of 54

    Testing Master Socket

    This is a discussion on Testing Master Socket within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Just phoned Bt , They did a line test and everything was ok an advisor will ring me back between ...

    1. #31
      sambuka's Avatar
      sambuka is offline Sky User Member
      Exchange: Dewsbury
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Dewsbury
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Just phoned Bt, They did a line test and everything was ok an advisor will ring me back between 2pm-4pm on my mobile so i guess ill have to explain to them that my phone line is dodgy. Only thing is i know when an engineer comes he is going to say its my fault as theres loads of extensions on it and it looks like a mess. I just dont want to be footed with a huge bill.
      Last edited by sambuka; 01-10-06 at 12:59 PM.


    2. Advertisement
    3. #32
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts
      If you have an intermittant fault then the line test was probably just when the fault wasn't there.

      Old sockets can wear out. I expect you've noticed that the phone crackles when you touch the plug/lead that is plugged into the master socket and changing to a different phone doesn't help?

      Sounds like you need your master socket looked at.

    4. #33
      spike7451's Avatar
      spike7451 is offline Sky User Member
      Exchange: Donaghadee
      Broadband ISP: Base
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      In the dark recess of my mind...
      Posts
      277
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post
      A crackling line can be caused by bad connections or loose wireing.If the phone cut's out after 4 rings,it's "ring-tripping" & is caused by bad extensions,faulty wireing ect.You could say that the plug socket feels loose & when you 'waggleit'you're line goes dead.(normally caused by the wife hoovering & smacking the socket with the hoover,breaks the connections inside )
      With regards to the extensions,just say they were alreadt there when you moved in!
      Failing that,if you see a (U-hum!) NTL engineer in the street,bung him 20 & ask him to replace it with a CTE-5 master (Same as a BT NTE-5,no difference apart from the logo) But if you tell anybody,I'll get wheelie to run you over!

    5. #34
      Wheelie's Avatar
      Wheelie is offline Sky User Member
      Exchange: Stanmore LWSTAN
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Stanmore
      Posts
      3,424
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Blah!

      I'll get my dog to do it she love my powerchair
      Ray

      Some Advice.. Its always advisable to inform your old ISP as soon as you have migrated that you have moved.
      ______________________________________

      If you would like to know the straight line distance to your exchange then
      click here
      Would you like an idea of the possible speeds you will get with the Max Package then click here or for the Connect Package then click here

    6. #35
      sambuka's Avatar
      sambuka is offline Sky User Member
      Exchange: Dewsbury
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Dewsbury
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Will the outcome of the telephone conversation be final or will the engineer decide whether or not a charge is required because i dont want the engineer turning up replacing it then saying thats 110 please

    7. #36
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts
      Have that discussion with the person on the phone.

      Normal practice is that it is free if it concerns their equipment. Chargeable if it is yours.

    8. #37
      sambuka's Avatar
      sambuka is offline Sky User Member
      Exchange: Dewsbury
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Dewsbury
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      BT just phoned back and it was some indian women who i could barely understand, she told me to disconnect any other equiptment ie sky tv router etc and she will call back in 30mins. I cant see me getting anywhere with this women its absolutely perfetic why call it British Telecom might aswell be Indian Telecom.

    9. #38
      far2wired's Avatar
      far2wired is offline Sky User Member
      Exchange: KINGSMEAD
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Bath, UK
      Posts
      17
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      @Sambuka
      I had bad line problems about 5 mins into a call. It wasnt till my DW said it starting happening AFTER I tested the new router in the master socket that I realised what had happened

      The test socket is clipped to the back of the main socket, the bottom clip had come unclipped. This meant the face plate wasnt fully in the test socket.

      This clip isnt great and I reckon with a little "force" the clip gives. Remove your faceplate and see if the test socket has any "give"?
      Sky Broadband Max | Wired | Clarity modified ADSL master socket | 10m twisted pair ADSL extension

    10. #39
      sambuka's Avatar
      sambuka is offline Sky User Member
      Exchange: Dewsbury
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagemcom 2304n
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Sep 2006
      Location
      Dewsbury
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      I dont have a faceplate, its just the standard socket not nte5 or whatever its called.

      BT just called back Engineer is coming out Fri 6th, Hopefully the engineer will replace the socket and not charge.

    11. #40
      hugsie's Avatar
      hugsie is offline Sky User Moderator
      Exchange: CMASHF
      Broadband ISP: Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Birmingham
      Posts
      1,485
      Thanks
      0
      Thanked 4 Times in 4 Posts
      best of luck

      Let us know how it goes

     

     
    Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION