Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 3 of 3

    Sky / Sagem / Home Exchange / Farting about

    This is a discussion on Sky / Sagem / Home Exchange / Farting about within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Ok, after spending 4 hours faffing with this im at the end of my rope, help ! A bit of ...

    1. #1
      dsmith5's Avatar
      dsmith5 is offline Sky User Member
      Exchange: 0113
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      May 2009
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Sky / Sagem / Home Exchange / Farting about

      Ok, after spending 4 hours faffing with this im at the end of my rope, help !

      A bit of background

      I have a Home Active Directory domain and exchange ***.co.uk (not the real domain name you understand)
      I Use SKY broadband (now have a SAGEM Router because my netgear died)
      I use DYNDNS to redirect

      ok, so here is the problem ..

      After my netgear died I was sent a new router. Works fine for internet and all that and I have the following port forward rules on my router

      Redirect Incoming
      Port 25 to my server Internal 192.168.0.10 (SMTP)
      Port 80 to my server Internal 192.168.0.10 (HTTP for OWA)
      Port 443 to my server Internal 192.168.0.10 (HTTPS for OWA)
      Port 3389 to my server Internal 192.168.0.10 (RDP)

      keeping up so far ? Good, this is where it gets complicated ... so when Im at work I can goto

      https://***.dyndns.org/exchange
      or event
      http://***.dyndns.org/exchange
      and it works fine ..

      but if I am on my home LAN (either wired or wireless) and goto

      http://***.dyndns.org/exchange ... i get redirected to my ROUTER login page ... wtf ?

      and if I goto

      https://***.dyndns.org/exchange (again while internal) I just get timed out ...

      it obvious to me whats wrong ... its f*cked and I have missed a blatantly obvious setting ! (yes this was working fine with my netgear!!!)


    2. Advertisement
    3. #2
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sky / Sagem / Home Exchange / Farting about

      you can't browse your network using external addresses internally (I think) so it will always direct you to your router...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    4. #3
      dsmith5's Avatar
      dsmith5 is offline Sky User Member
      Exchange: 0113
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      May 2009
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky / Sagem / Home Exchange / Farting about

      I used to be able to with my netgear, its very odd ... managed to sort it .. got this advise from techmonkeys.co.uk and it worked ..

      you cannot use the dhcp on the router unless it allows you to specify the DNS rules for your network, as you need to use another DNS server as your primary.

      Set up DNS on your internal server and set up the primary DNS in DHCP to point to it

      THEN set up a rule in your DNS server for your dyndns address to point to the INTERNAL IP

      so when you are at home the dyndns record points to the internal IP and externally it will point to the external IP


      Very odd ! Dont think its the DHCP (personally) but it was something odd to do with the DNS .. set my server DNS to my Servers ip as primary and router ip as secondry, registered dyndns in dns mmc and it worked (after a restart of the DNS service) ... but it just worries me that it worked on my netgear router without this faffing, how annoying !

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION