Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 12

    DLM capped badly

    This is a discussion on DLM capped badly within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Ok so i upgraded from sky base to everyday about 10 days ago my speed was running just under 2mb ...

    1. #1
      corywynn's Avatar
      corywynn is offline Sky User Member
      Exchange: 024
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      DLM capped badly

      Ok so i upgraded from sky base to everyday about 10 days ago my speed was running just under 2mb and after upgrading my speed just got lower and lower i rang sky and they said that my line is under testing to get my best connection but the testing is now over and my stats are at

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 511 kbps 412 kbps
      Line Attenuation 49.0 db 29.8 db
      Noise Margin 16.9 db 19.5 db

      These stats are just terrible i rebooted my router but wont go any higher than 511kbps so its definetly been capped, so any advice do i need to ring sky to get this sorted or what?


    2. Advertisement
    3. #2
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: DLM capped badly

      Can you get your stats again but from the TEST socket (see quick links to the left for details). Post them so we can have a look.

    4. #3
      gav12345's Avatar
      gav12345 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DLM capped badly

      i thought it was unlimited downloads with sky?

      why do they cap like that

    5. #4
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: DLM capped badly

      They are not capping his download allowance, they have capped the speed on his line to keep it stable, that is why we need the two set of stats to see if the problem lies with the internal wiring which is a very common problem.

      Sky Unlimited is just that, an unlimited download allowance.
      Sky Everyday has a 10gb allowance.
      Sky Base has a 2gb allowance.

    6. #5
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: DLM capped badly

      DLM's probably capped for some kind of physical set-up issue within the house to keep it stable. It's also stuck you on adsl2+ which isn't exactly going to help. As Smithy suggests, I'd advise getting in the test socket with no extension cables running to the router before ringing up sky to uncap you.

    7. #6
      corywynn's Avatar
      corywynn is offline Sky User Member
      Exchange: 024
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DLM capped badly

      Hers the test socket results

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 511 kbps 412 kbps
      Line Attenuation 49.0 db 29.9 db
      Noise Margin 19.8 db 19.5 db

    8. #7
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: DLM capped badly

      It's hard to tell whether that's just some normal SNR fluctuation or whether your wiring is causing a tiny issue. Either way, not really that much to warrant faulty wiring I'd say...

      Can you put it back into the master socket, with the faceplate screwed back on of course, and re-post the stats again if possible?

    9. #8
      corywynn's Avatar
      corywynn is offline Sky User Member
      Exchange: 024
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DLM capped badly

      Heres the stats being back in the master socket

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 511 kbps 412 kbps
      Line Attenuation 46.0 db 30.0 db
      Noise Margin 19.3 db 16.5 db

    10. #9
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: DLM capped badly

      You'll have to call up sky (08442410515) and get uncapped. You'll eventually get through to a team who can do it... politely ask them to switch you back to g.dmt whilst you're on the phone (that is, if they don't notice it themselves which they should).

    11. #10
      corywynn's Avatar
      corywynn is offline Sky User Member
      Exchange: 024
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DLM capped badly

      Ok thanks alot =)

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION