Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 18 of 18

    New broadband really slow

    This is a discussion on New broadband really slow within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; The drop in NM on the master socket seems to point to your internal wiring causing some issues. I would ...

    1. #11
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: New broadband really slow

      The drop in NM on the master socket seems to point to your internal wiring causing some issues.

      I would consider buying an NTE5 master socket and filtered faceplate. It is an easy job to DIY.

      If not, you could remove all the other extensions from the current master socket as a test, you can always put them back again if you have to.

      Also ensure that no wires are connected to terminal 3, you don't need them and it can cause noise on the line.


    2. Advertisement
    3. #12
      TurboBeast's Avatar
      TurboBeast is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: New broadband really slow

      Ok I have removed the Bell Wire and all extensions and I am left with the below figures.

      Router Statistics

      System Up Time: 20:22:19
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 184 137 0 48 48 0:01:11
      LAN 334 0 0 0 0 20:22:19
      WLAN 128379 93720 0 1523 3138 20:21:55
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 1024 kbps 672 kbps
      Line Attenuation 63.5 db 31.5 db
      Noise Margin 10.5 db 8.0 db

    4. #13
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: New broadband really slow

      That seems to have improved your speed and you have a higher NM so you may see 1.5-2mb yet

    5. #14
      TurboBeast's Avatar
      TurboBeast is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: New broadband really slow

      Not awful awful then, but nowhere near the 4mb they originally said our house could expect Maybe I shall have to take out Virgin Fibre optic out as well, need at least 3.5 upwards really.

    6. #15
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: New broadband really slow

      It may improve again if you fit an NTE5 master socket and filtered faceplate but you won't know until you try it.

    7. #16
      TurboBeast's Avatar
      TurboBeast is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: New broadband really slow

      Will this possibly make a difference, even if I have filters in every socket currently and the bell wire disconnected anyway? At the moment I have no extensions linked to the master socket which out of interest is a telewest socket with a BT UGC routing into it. Thank you so far for all your help!

    8. #17
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: New broadband really slow

      If nothing else is connected to it then it shouldn't make a difference although I'm not sure what a BT UGC thingy is.

    9. #18
      TurboBeast's Avatar
      TurboBeast is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      8
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: New broadband really slow

      Under ground cable, I am in a new build where we are fed by a UGC not drop wires.

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION