Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
    Results 11 to 20 of 48

    Just Got Connected Help

    This is a discussion on Just Got Connected Help within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Lewis don't Panic !!!!!! let the DLM do its stuff.... your first set of stats ADSL Link Downstream Upstream Connection ...

    1. #11
      joss's Avatar
      joss is offline Sky User Member
      Exchange: Adwick-le-Street
      Broadband ISP: sky max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDmultiroom
      Join Date
      May 2009
      Location
      South Yorkshire
      Posts
      621
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      Lewis don't Panic !!!!!! let the DLM do its stuff....

      your first set of stats
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 4094 kbps 510 kbps
      Line Attenuation 10.5 db 4.7 db
      Noise Margin 19.1 db 23.0 db

      Your second set of Stats
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 13308 kbps 921 kbps
      Line Attenuation 10.5 db 4.7 db
      Noise Margin 8.4 db 11.5 db

      As you can see connect speed has jumped up to 13308 and upload to 921 all good stuff which shows the DLM is testing your line
      There is a big drop in your SNR from 19.1db down to 8.4db again nothing to worry about at this stage. SNR target is around 7.5db so it could go a little lower which in turn would up the connect speed.

      Please be patient and let DLM do its stuff. Once it has completed then come back and post your stats again.
      If at that point you connect speed seems low for your attenuation, then we can start to look at why that might be and offer help then.

      So for now everything is looking good, NO NEED TO PANIC!

      regards your master socket if you could take a picture and post it would help identify it.

      So looking good so far you can smile


    2. Advertisement
    3. #12
      Donaldson2121's Avatar
      Donaldson2121 is offline Sky User Member
      Exchange: WMNEW
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2009
      Location
      Newcastle-Under-Lyme
      Posts
      245
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      have a look around the house for socket like the one in the link below (NTE5)
      How to test your ADSL in the Master Socket

      If you find one ideally this is where your router should be connected to as its the first junction in the house, you can also do the test of plugging into the test socket (which is under the detachable plate on the front once you remove the screws) and seeing what your router stats are like from there. If they are better then in the master then fitting a filtered faceplate can work wonders. AS POSTED ABOVE BEST TO WAIT TILL DLM HAS FINISHED

      In regards to the crackling on your phone i dont think that is normal, i think you should probably be able to hear a faint hiss but that should be it. This might indicate that you have a noise problem with your internal or external wiring/line.
      I presume all your phones/fax machines/sky box etc are connecting into filters before they go into the sockets?

      Eitherway see how you get on after your 10 days then see if you can make any improvements.

    4. #13
      Lewis.m's Avatar
      Lewis.m is offline Sky User Member
      Exchange: 0141 636
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      23
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      Thanks for all your help guys, ill try get a pic of the sockets in my flat and post them here and ill post my stats again when I recieve confirmation of when my line is activated. Thanks again .

    5. #14
      Lewis.m's Avatar
      Lewis.m is offline Sky User Member
      Exchange: 0141 636
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      23
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      Can anyone help me get into intp my router stats ? I tried 192.168.0.1 on my laptop and my girlffriends laptop then tried both laptops with the ethernet cable and it wont
      allow me access.

      It says:

      Connection Interrupted

      The document contains no data.

      The network link was interrupted while negotiating a connection. Please try again.

    6. #15
      joss's Avatar
      joss is offline Sky User Member
      Exchange: Adwick-le-Street
      Broadband ISP: sky max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDmultiroom
      Join Date
      May 2009
      Location
      South Yorkshire
      Posts
      621
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      strange one have you altered it at any time?
      try 192.168.0 2

      or try this line

      http://192.168.0.1/sky_router_status.html

    7. #16
      Lewis.m's Avatar
      Lewis.m is offline Sky User Member
      Exchange: 0141 636
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      23
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      Tried both, no I dont think I have changed anything, should I try restarting the router ? The only thing with that is im still in the DLM process.

    8. #17
      joss's Avatar
      joss is offline Sky User Member
      Exchange: Adwick-le-Street
      Broadband ISP: sky max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDmultiroom
      Join Date
      May 2009
      Location
      South Yorkshire
      Posts
      621
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      it would be better not to re boot the router lewis during DLM. after then by all means.

    9. #18
      Lewis.m's Avatar
      Lewis.m is offline Sky User Member
      Exchange: 0141 636
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      23
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      Hey Joss, I had a power cut last night, router was off for about 1 min, then tried to get into router settings and it allowed me but im a wee bit concerned about my router going off during DLM, im just gonna not go near it or touch it for the next week and hopefully I dont get another power cut lol.

      I know you said to post your stats when DLM is finished but iv had a huge change in Noise margin just wondering if its still looking good Joss.

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 13308 kbps 966 kbps
      Line Attenuation 10.5 db 4.7 db
      Noise Margin 7.9 db 8.0 db

      Thanks again Joss and all who have helped me.

    10. #19
      joss's Avatar
      joss is offline Sky User Member
      Exchange: Adwick-le-Street
      Broadband ISP: sky max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDmultiroom
      Join Date
      May 2009
      Location
      South Yorkshire
      Posts
      621
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      Noise margin is fine Lewis I think the default is around 7db so looking good still
      Glad you can get into router now.

    11. #20
      Lewis.m's Avatar
      Lewis.m is offline Sky User Member
      Exchange: 0141 636
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      23
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just Got Connected Help

      Hey guys me again sorry to post yet another question. Im still on DLM and my internet light went from green to orange/amber, I left it for a couple of hours but still stayed orange/amber, should I wait untill the morning to see if it has changed or restart my router which I know is not good to do during DLM ?

      Again thanks to all that have helped me,

     

     
    Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION