Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 19

    Just installed, speed query

    This is a discussion on Just installed, speed query within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi guys, please pardon my lack of internet knowledge... My broadband max was activated on the 17/06 and since then ...

    1. #1
      bellboy's Avatar
      bellboy is offline Sky User Member
      Exchange: Kilwinning,North Ayrshire
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDMultiroom
      Join Date
      Jun 2009
      Posts
      32
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Just installed, speed query

      Hi guys, please pardon my lack of internet knowledge...

      My broadband max was activated on the 17/06 and since then i've been tracking the speed using the speedtest website. Intially i was getting less than 2meg but yesterday i was getting just below 8meg. Today however i have been getting just below 8meg until around 6pm where it has shot down to less than 2meg again. THe connection has also been cutting out from time to time....

      Another thing i noticed when i do the speedtest is that it will sometimes advise to use the Manchester server and sometimes the London to test from???

      Im aware that some tests are done in the first 10 days but is what im experiencing normal???

      Thanks in advance

      Bellboy


    2. Advertisement
    3. #2
      bellboy's Avatar
      bellboy is offline Sky User Member
      Exchange: Kilwinning,North Ayrshire
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDMultiroom
      Join Date
      Jun 2009
      Posts
      32
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just installed, speed query

      heres a test i just ran...


    4. #3
      briancst1's Avatar
      briancst1 is offline Sky User Member
      Exchange: NIBYS
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Belfast
      Posts
      49
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Post Re: Just installed, speed query

      HI,
      hope this helps i know you have prob been told setup is vital to for speed ie: connect router to master socket then filter>adsl cable>router> sktv >phone and filter all sockets in use also log into the router settings page 192.168.0.1 username admin password sky at THE bottom click on "SHOW Statistics THEN COPY IN YOUR RESULTS IE LINE ATTENUATION SPEED SNR LEVEL THEN WE CAN GET A BETTER IDEA OF WHATS GOING ON PLUS dlm WILL BE ON THE LINE SO THSI IS ALSO A RESON FOR THE SPEED .HOPE THIS HELPS YOU.


      Broadband Speed Checker - THE UK's No.1 Broadband Speed Test

    5. #4
      bellboy's Avatar
      bellboy is offline Sky User Member
      Exchange: Kilwinning,North Ayrshire
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDMultiroom
      Join Date
      Jun 2009
      Posts
      32
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just installed, speed query

      Quote Originally Posted by briancst1 View Post
      HI,
      hope this helps i know you have prob been told setup is vital to for speed ie: connect router to master socket then filter>adsl cable>router> sktv >phone and filter all sockets in use also log into the router settings page 192.168.0.1 username admin password sky at THE bottom click on "SHOW Statistics THEN COPY IN YOUR RESULTS IE LINE ATTENUATION SPEED SNR LEVEL THEN WE CAN GET A BETTER IDEA OF WHATS GOING ON PLUS dlm WILL BE ON THE LINE SO THSI IS ALSO A RESON FOR THE SPEED .HOPE THIS HELPS YOU.


      Broadband Speed Checker - THE UK's No.1 Broadband Speed Test
      here you go mate, these stats mean nothing to me lol

      System Up Time: 33:44:40
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 16812 22439 0 0 0 2:31:36
      LAN 15 0 0 0 0 33:44:40
      WLAN 5689691 3793808 0 0 0 33:44:13
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 2018 kbps 767 kbps
      Line Attenuation 41.5 db 22.4 db
      Noise Margin 31.3 db 15.9 db

      cheers bellboy

    6. #5
      briancst1's Avatar
      briancst1 is offline Sky User Member
      Exchange: NIBYS
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Belfast
      Posts
      49
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just installed, speed query


    7. #6
      krysis's Avatar
      krysis is offline Sky User Member
      Exchange: BT
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Belfast
      Posts
      301
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just installed, speed query

      Quote Originally Posted by bellboy View Post
      here you go mate, these stats mean nothing to me lol

      System Up Time: 33:44:40
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 16812 22439 0 0 0 2:31:36
      LAN 15 0 0 0 0 33:44:40
      WLAN 5689691 3793808 0 0 0 33:44:13
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 2018 kbps 767 kbps
      Line Attenuation 41.5 db 22.4 db
      Noise Margin 31.3 db 15.9 db

      cheers bellboy

      Those stats seem to be fine.
      Attenuation and Snrs appear to be normal.
      Although with that attenuation your snr seems very high indicating you should get quite a bit of speed on that line too.

      Are you by any chance connecting wirelessly?

    8. #7
      bellboy's Avatar
      bellboy is offline Sky User Member
      Exchange: Kilwinning,North Ayrshire
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDMultiroom
      Join Date
      Jun 2009
      Posts
      32
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just installed, speed query

      Quote Originally Posted by krysis View Post
      Those stats seem to be fine.
      Attenuation and Snrs appear to be normal.
      Although with that attenuation your snr seems very high indicating you should get quite a bit of speed on that line too.

      Are you by any chance connecting wirelessly?
      aye mate but im literally 1 foot from the router.

    9. #8
      krysis's Avatar
      krysis is offline Sky User Member
      Exchange: BT
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Belfast
      Posts
      301
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just installed, speed query

      Quote Originally Posted by bellboy View Post
      aye mate but im literally 1 foot from the router.
      MAy sound silly but you might actually be too close.

      HAve you by any chance got cordless phones in your home? If Yes is there a cordless phone base beside your router??

    10. #9
      bellboy's Avatar
      bellboy is offline Sky User Member
      Exchange: Kilwinning,North Ayrshire
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HDMultiroom
      Join Date
      Jun 2009
      Posts
      32
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Just installed, speed query

      Quote Originally Posted by krysis View Post
      MAy sound silly but you might actually be too close.

      HAve you by any chance got cordless phones in your home? If Yes is there a cordless phone base beside your router??
      aye mate the cordless phone base is the shelf above the router!!!

    11. #10
      steve16751's Avatar
      steve16751 is offline Sky User Member
      Exchange: newas
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      washington
      Posts
      2,867
      Thanks
      1
      Thanked 25 Times in 25 Posts

      Re: Just installed, speed query

      [B]bellboy [/B
      Hi you do realise DLM is running
      My broadband max was activated on the 17/06
      Have a read before you start to panic then maybe it will set your mind at ease

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION