Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    DLM screwed up my connect speed

    This is a discussion on DLM screwed up my connect speed within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Over the last few days my connect speed has been really low (sub 0.4mbps) and today Sky's Broadband service details ...

    1. #1
      neilmcl's Avatar
      neilmcl is offline Sky User Member
      Exchange: Sherwood
      Broadband ISP: O2 Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2008
      Location
      Nottingham
      Posts
      990
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      DLM screwed up my connect speed

      Over the last few days my connect speed has been really low (sub 0.4mbps) and today Sky's Broadband service details announced that line connection testing is complete and my download speed is set at 384 Kb with upload at 412 Kb.

      My stats at the time were:

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 378 kbps 412 kbps
      Line Attenuation 53.0 db 31.5 db
      Noise Margin 23.5 db 17.0 db

      Something was clearly not right so a quick phonecall and the usual run around with Tier 1 support I finally got through to CST and now my stats are set as follows:

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 5216 kbps 416 kbps
      Line Attenuation 53.0 db 31.5 db
      Noise Margin 7.2 db 24.0 db

      Does this look about right? I'm quite happy with the speed given my line attenuation, I just hope it stays like this over the next few days.


    2. Advertisement
    3. #2
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: DLM screwed up my connect speed

      Your sync is very good for your attenuation

    4. #3
      neilmcl's Avatar
      neilmcl is offline Sky User Member
      Exchange: Sherwood
      Broadband ISP: O2 Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2008
      Location
      Nottingham
      Posts
      990
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DLM screwed up my connect speed

      Just a quick update. Everything was fine until the evenings when I get a disconnection and my new line speed drops to around 2 Mb, reboot the router again in the morning and my speed is back up to 5 Mb. What can account for this behaviour, should I get back on to CST?

    5. #4
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: DLM screwed up my connect speed

      No...the line'll get noisier in the evenings so SNR prob fell and caused a drop in sync...rebooting now would be a quieter line so sync speed would go up...

      This is how ADSL works and nothing can be done...other than capping the line to keep SNR at a certain level...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    6. #5
      neilmcl's Avatar
      neilmcl is offline Sky User Member
      Exchange: Sherwood
      Broadband ISP: O2 Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2008
      Location
      Nottingham
      Posts
      990
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: DLM screwed up my connect speed

      Do they ever resynch when the SNR goes back up or is it up to me to keep having to reboot?

    7. #6
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: DLM screwed up my connect speed

      It will only re-sync when the line drops so you may have to keep doing it manually.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION