Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 16 of 16

    Linking my sky router, to another router

    This is a discussion on Linking my sky router, to another router within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Originally Posted by MrStabby The Sky box is a modem and router built into one. You can connect loads of ...

    1. #11
      krysis's Avatar
      krysis is offline Sky User Member
      Exchange: BT
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Belfast
      Posts
      301
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Linking my sky router, to another router

      Quote Originally Posted by MrStabby View Post
      The Sky box is a modem and router built into one. You can connect loads of computers to it without using another router.

      Save a tree, unplug the Belkin.


    2. Advertisement
    3. #12
      simonmpoulton's Avatar
      simonmpoulton is offline Sky User Member
      Exchange: Chester Central
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      1,620
      Thanks
      0
      Thanked 11 Times in 11 Posts

      Re: Linking my sky router, to another router

      It's perfectly simple if you want it to work through the WAN port, disable internet login on the belkin then go into the sky router setup pages, observe the IP address of the belkin and then setup the DMZ on the SKY router to this IP address. Everything should work fine then.

    4. #13
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Linking my sky router, to another router

      You can't have 2 routers connecting to the internet through one wire, which is what you are trying to do if you use the WAN port. Plug into an Ethernet port and it will work. There is no need to set up the internet connection on the Belkin.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #14
      Casperuk's Avatar
      Casperuk is offline Sky User Member
      Exchange: Stepney Green (CLSTE)
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2008
      Location
      London
      Posts
      103
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Linking my sky router, to another router

      see i wanna do this to, but just with a gigabit switch, which i assume i just plug and play with that

    6. #15
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Linking my sky router, to another router

      Just plug the switch into one of the ethernet ports on the router. No need to set anything up.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #16
      elim's Avatar
      elim is offline Sky User Member
      Exchange: Winchmore Hill
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2007
      Location
      London
      Posts
      108
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Linking my sky router, to another router

      Quote Originally Posted by simonmpoulton View Post
      It's perfectly simple if you want it to work through the WAN port, disable internet login on the belkin then go into the sky router setup pages, observe the IP address of the belkin and then setup the DMZ on the SKY router to this IP address. Everything should work fine then.
      could u ellabroate, as theres no dmz in the netgear once ive put it into modem only mode

      screenshots

      netgear router (in modem only mode)
      http://i40.tinypic.com/2hrcnja.jpg

      belkin router (static ip page) (lan ip is set to 192.168.2.1)
      http://i42.tinypic.com/dbmsdz.jpg

     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION