Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 11 to 16 of 16

    Sky MAX is now only giving me 4mb down!!!

    This is a discussion on Sky MAX is now only giving me 4mb down!!! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; just curious then why i have been downloading at 700k and now only 430k!!! i have been with sky 6 ...

    1. #11
      jbarker73's Avatar
      jbarker73 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      May 2009
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky MAX is now only giving me 4mb down!!!

      just curious then why i have been downloading at 700k and now only 430k!!!
      i have been with sky 6 months and the drop in speed has just happened in the last 2 days


    2. Advertisement
    3. #12
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky MAX is now only giving me 4mb down!!!

      As your sync speed remained the same and your noise margin rose, I think your line is capped. This has probably been done automatically by DLM to stabilise your line, not manually by Sky.
      There is not much you can do until you locate your Master socket. It is usually the first one on the line where it enters your house. With a good line you will get 6-7Mbs, no where near 16Mb I'm afraid.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #13
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Sky MAX is now only giving me 4mb down!!!

      Somewhere you are now getting noise on your line, it could be an internal wiring issue, a dodgy filter or even an ecternal line issue but at the moment you line cannot take any more.

      If you have a test socket try it, if not then it may be worth investing in one and replacing your existing master socket.

      If you don;t have one and you don't mind playing with the wiring, you could just open up the master and remove the extensions from it, this will then give you a best case test for your internal wiring.

      If you use the phone and only press one nimber and listen, can you hear ony pops or crackles, you should only get a faint humm?

    5. #14
      jbarker73's Avatar
      jbarker73 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      May 2009
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky MAX is now only giving me 4mb down!!!

      i emailed sky saying that i was unhappy about the slow speed, and surprise surprise i got an emil back saying that they had reconfiguered my line to its maximum stable capacity, so im now back to 7mb!!
      looks like they are capping after all!!!

    6. #15
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Sky MAX is now only giving me 4mb down!!!

      Chances are it was done automatically by DLM, they may have suspended it or just reset it, you will need to keep an eye on it because if there was some noise on the line that caused it, it may return.

    7. #16
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky MAX is now only giving me 4mb down!!!

      Can you post your stats? I think they may have moved you to G.DMT to stabilise your line.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION