Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    New Router?

    This is a discussion on New Router? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi I've been having a few problems with my sky router, it just seems to stop working. That means no ...

    1. #1
      adz07's Avatar
      adz07 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      26
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      New Router?

      Hi

      I've been having a few problems with my sky router, it just seems to stop working. That means no internet access no access to server etc. I can't access the web interface so have to physically unplug the router and plug back in again.

      Do sky send out replacement routers? Can I use another router instead?

      I do want to upgrade our network anyway, and wanted to get one of the routers with gigabit ethernet ports and wireless N, has anyone got any tips on which routers work well with sky and which don't? I've looked at the Belkin N1 and the D-Link DIR-655 which looks a good all rounder. Any other options?

      Thanks!


    2. Advertisement
    3. #2
      adz07's Avatar
      adz07 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      26
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: New Router?

      No ones got any input on this?

    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: New Router?

      If your router is faulty, Sky will replace it. You will have to go through the trouble-shooting to ensure it is not something else, such as bad wiring, that is causing the problem.

      Any router with ADSL2+ capability will work with Sky.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      Gazz380's Avatar
      Gazz380 is offline Sky User Member
      Exchange: Whitehead (NIWD)
      Broadband ISP: ADSL24
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Jan 2009
      Location
      N.Ireland
      Posts
      287
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 1 Post

      Re: New Router?

      please rememeber its against skys T&Cs however i would suggest the Netgear DGN2000

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: New Router?

      If you are considering another router I think it is better to connect it to the Sky one, that way there is no possibility of Sky cutting you off. Apart from that, as you do not need a modem, the cost is less.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #6
      adz07's Avatar
      adz07 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Dec 2007
      Posts
      26
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: New Router?

      Thanks, and sorry for the late reply!

      I'll try giving sky a call as its definently a problem with the router. Unless anyone knows what could be causing the problem?

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION