Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 20

    If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

    This is a discussion on If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; if i were to buy the netgear rangemax wireless n router would work wth my sky brodband? my router just ...

    1. #1
      rob897's Avatar
      rob897 is offline Sky User Member
      Exchange: BARRHEAD 0141881
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+HD
      Join Date
      Feb 2009
      Location
      Glasgow
      Posts
      33
      Thanks
      5
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Exclamation If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      if i were to buy the netgear rangemax wireless n router would work wth my sky brodband?

      my router just now works fine but the wireless isnt very good i have a ps3 in the next room (were the router is) it only gets a 50% signal i dont think i have thick walls my house was bulid in 2007

      i really appericate everyones help


    2. Advertisement
    3. #2
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      It would work if you could get all your details out of the router you have currently. I take it you have tried changing channels on the router and made sure nothing is near it that can impact the signal levels?

    4. #3
      tobys550's Avatar
      tobys550 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      65
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      I'm using netgear range max wireless N router, it works fine

    5. #4
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      don't use wireless for gaming - get homeplugs instead...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    6. #5
      rob897's Avatar
      rob897 is offline Sky User Member
      Exchange: BARRHEAD 0141881
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+HD
      Join Date
      Feb 2009
      Location
      Glasgow
      Posts
      33
      Thanks
      5
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      Quote Originally Posted by tobys550 View Post
      I'm using netgear range max wireless N router, it works fine
      did you just plug it in and that was it connected i bought a belkin at a car boot sale and that didnt work

      and thanks to everyone who has replied so far

    7. #6
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      No he got his details out of his Sky router. Sky routers are sent out with user name details etc coded into them.

    8. #7
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      Quote Originally Posted by rob897 View Post
      my router just now works fine but the wireless isnt very good i have a ps3 in the next room (were the router is) it only gets a 50% signal i dont think i have thick walls my house was bulid in 2007
      Dont waste your money on another router, buy a couple of homeplugs instead, they will improve you gaming no end.

      45 for a pair of solwise 85mb Turbo on e-bay.

    9. #8
      rob897's Avatar
      rob897 is offline Sky User Member
      Exchange: BARRHEAD 0141881
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+HD
      Join Date
      Feb 2009
      Location
      Glasgow
      Posts
      33
      Thanks
      5
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      Quote Originally Posted by Smithy99 View Post
      Dont waste your money on another router, buy a couple of homeplugs instead, they will improve you gaming no end.

      45 for a pair of solwise 85mb Turbo on e-bay.
      its not just my ps3 i dont get a good speed on my usb adapters right now on the computer downstairs which is right next to the ps3 only gets 11.0 mps will the router make much of a difference also should i buy home plugs for my computers as well as one laptop and do they homeplugs use lot of power?
      thanks again for everyones help

    10. #9
      tobys550's Avatar
      tobys550 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      65
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      Quote Originally Posted by rob897 View Post
      did you just plug it in and that was it connected i bought a belkin at a car boot sale and that didnt work

      and thanks to everyone who has replied so far
      I had to get the details from my sky router.

    11. #10
      rob897's Avatar
      rob897 is offline Sky User Member
      Exchange: BARRHEAD 0141881
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+HD
      Join Date
      Feb 2009
      Location
      Glasgow
      Posts
      33
      Thanks
      5
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: If I Buy A Netgear (Non Sky) Router would it work?

      Quote Originally Posted by tobys550 View Post
      I had to get the details from my sky router.
      how would you do this?

      thanks again

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION