Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 4 of 4

    Help(newbie)

    This is a discussion on Help(newbie) within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; HI FELLOW SKYERS, please be careful with me first post..... i have a black sky router one of these types ...

    1. #1
      ashey4781's Avatar
      ashey4781 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2009
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Help(newbie)

      HI FELLOW SKYERS,

      please be careful with me first post.....

      i have a black sky router one of these types Sagem Sky Broadband wireless router BNIB on eBay, also Wireless Routers Access Points, Wireless Networking, Networking, Computing (end time 01-Feb-09 16:29:44 GMT).. in my bedroom which is a rear upstairs ..and the problem is i am getting a poor signal strength when using my laptop downstairs...

      i have set the router up in the bedroom and it is connected to my desktop with a ethernet cable so that i think i get a quicker response when gaming.

      the router is connected to the phone line extentsion box that runs on a ext cable from the main phone socket that comes in down stairs.

      ########

      1.is there any way you can boost the wirless signal strength,can i had another router...or do i need a stronger sky router.

      2.i do have two old bt hubs router(could i use theses) iknow perhaps a silly question...


      ps i really do not want to move my router downstairs do to the fact that the roles will be reversed and that the desktop will have a weak conncetion.....


      please help


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Help(newbie)

      the router is connected to the phone line extentsion box that runs on a ext cable from the main phone socket that comes in down stairs.
      If this is a B&Q type extension you are probably loosing a lot of bandwidth. You should try plugging into the Test socket, behind the Master socket faceplate and see what the speed is like from there.

      With your wireless problem, you can try changing the channel on the router. Start at 13 and work your way down through the channels till you find the best one. You can also experiment with the orientation of the router, turn it round, sit it flat, upside down and on end.

      You should also consider using Homeplugs, with these your router can be in the best position possible to give you the best speed.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      ashey4781's Avatar
      ashey4781 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2009
      Posts
      9
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help(newbie)

      i have changed the channels on the router ..it was set to auto it is now on channel 9...

      in respect of the wirless problem i have tried to change the way it is situated and i still get 2 bars on my laptop (windows vista) and it not made any difference.....

      i do except that i may loose some bandwith due to the extension cable(telephone)been run to the upstairs room....

      would it be better to have the router in the downstairs room plugged into the master socket and then have my desktop wireless upstairs...?..but will the signal be the same.......

      is there any other way of strength the signal...?

      .

    5. #4
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Help(newbie)

      The very best option is to fit a filtered faceplate to the master socket and sit the router there, then using homeplugs you can connect the PC up as if it was wired in.

      That will give a good connection with no interference and improve you connection, your speed and any lag you may get with wireless.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION