Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 11

    changing my noise margin to speed up my connection?

    This is a discussion on changing my noise margin to speed up my connection? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; hello is it possible to change my noise margin on my router to a lower noise level to increase the ...

    1. #1
      doc12inch's Avatar
      doc12inch is offline Sky User Member
      Exchange: hednedford
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      91
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      changing my noise margin to speed up my connection?

      hello

      is it possible to change my noise margin on my router to a lower noise level to increase the speed?


      just an idea, ive seen a few mentions of it on the forum but have no idea how to do it on my sky router with a max connection

      after previous posts on here I know its my wiring but im trying to think around the wireing problem to maybe sqeeze just that little bit more from my box

      stats as follows

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 8096 kbps 768 kbps
      Line Attenuation 28.0 db 19.0 db
      Noise Margin 10.3 db 13.0 db

      the above stats are slightly out of date but still are pretty true to my connection. am I right that the ideal noise level should be below 7?


    2. Advertisement
    3. #2
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      Sky set a default of 6.9, you have been capped slightly, you need to ring Sky to get this changed, you cannot do it yourself.

    4. #3
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      Op is on mid so has been capped at 8096.
      A change to max would increase the sync and drop the nm.
      Edit, maybe not as up sync is right for max.
      Last edited by dholdi; 06-01-09 at 02:22 PM.


    5. #4
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      Yes you are correct as usual, forgot to look at his package

    6. #5
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      Quote Originally Posted by Smithy99 View Post
      Yes you are correct as usual, forgot to look at his package
      No m8 i think you were ( check my edit ) , I'd guess at max on gdmt.
      Full router stats would give us the answer. Not sure if you can tell the adsl status from the V2 tho.


    7. #6
      doc12inch's Avatar
      doc12inch is offline Sky User Member
      Exchange: hednedford
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      91
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      sorry my fault I posted my mid stats


      ill get my new stats, i am on max and I double check and im on dsl2+

    8. #7
      doc12inch's Avatar
      doc12inch is offline Sky User Member
      Exchange: hednedford
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      91
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      got some stats for you


      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 8382 kbps 764 kbps
      Line Attenuation 31.5 db 18.6 db
      Noise Margin 7.0 db 15.1 db


      is it possible to change the noise will it affect my connection, its pretty much spot on at the moment never really have a problem with it, im just greedy and want some extra speed

    9. #8
      Brian69's Avatar
      Brian69 is offline Sky User Member
      Exchange: Kings Lynn
      Broadband ISP: Sky Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Feb 2008
      Posts
      2,971
      Thanks
      0
      Thanked 6 Times in 5 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      There is no way round it, as you said in your first post, you think your wiring is not up to much so get this sorted to try and increase your noise margin

    10. #9
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      Use the link in this thread to get detailed stats.
      Detailed stats can be got from the new V1 firmware (V1.03.87)
      Tbh with that nm and attenuation you should be syncing much higher.
      In answer to your question you can alter nm to increase sync but I dont think thats the answer, i think there is another problem.
      Lets see the full stats.


    11. #10
      doc12inch's Avatar
      doc12inch is offline Sky User Member
      Exchange: hednedford
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Nov 2007
      Posts
      91
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: changing my noise margin to speed up my connection?

      Quote Originally Posted by Brian69 View Post
      There is no way round it, as you said in your first post, you think your wiring is not up to much so get this sorted to try and increase your noise margin
      brian - thanks worth a try tho haha


      ill have to save my pennies.

     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION