Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 6 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 55

    Changing Router help please???

    This is a discussion on Changing Router help please??? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; i have set up my new wireless N router instead of the white one sky supply but i cant get ...

    1. #1
      tbrown12's Avatar
      tbrown12 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Changing Router help please???

      i have set up my new wireless N router instead of the white one sky supply but i cant get on to any websites even though the router status is saying that is is connected ok.

      what can this be??

      thanks


    2. Advertisement
    3. #2
      samperry209's Avatar
      samperry209 is offline Sky User Member
      Exchange: Littlehampton
      Broadband ISP: O2 Premium
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      Littlehampton
      Posts
      777
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Changing Router help please???

      have you entered the mac address@ skydsl... and password correct?

    4. #3
      tbrown12's Avatar
      tbrown12 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Changing Router help please???

      do i enter the username & password for the old router or the new one??

      i entered it for the old 1, but as i say it is saying that the internet is connected but i just cant get onto any web pages for some reason

    5. #4
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Changing Router help please???

      You need to put the user and pass from the Sky router into the replacement router. You are connecting fine but will not be allowed onto Sky's system witout the correct login details.

    6. #5
      tbrown12's Avatar
      tbrown12 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Changing Router help please???

      Quote Originally Posted by Smithy99 View Post
      You need to put the user and pass from the Sky router into the replacement router. You are connecting fine but will not be allowed onto Sky's system witout the correct login details.
      i am sure i done that correcly though mate as every time i entered the wrong user or pass it just came up with a red light on the router. then i found out how to get the correct user and pass and i just copy and pasted into the text box making sure there spacing at either end. the router has all green lights and has the same settings as the old one but it just wont work and im sick lol

      thanks

    7. #6
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Changing Router help please???

      Have you checked all the other settings are the same, there are a couple of differences to the standard setup. I don't think the user or pass has any spaces in it.

    8. #7
      tbrown12's Avatar
      tbrown12 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Changing Router help please???

      Quote Originally Posted by Smithy99 View Post
      Have you checked all the other settings are the same, there are a couple of differences to the standard setup. I don't think the user or pass has any spaces in it.

      i dont no what settings to check??

      when i had a look at the router status for the two routers, the only difference was the MAC addresses but i didnt think they would be the same as i thought they would be relative to the router?

      cheers

    9. #8
      naza911's Avatar
      naza911 is offline Sky User Member
      Exchange: Stechford
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Birmingham UK
      Posts
      188
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Changing Router help please???

      Which Wireless N router have you brought.

      Some of the settings like VCI and VPI are different, it depends on what router you have as to which are asked from you.

    10. #9
      tbrown12's Avatar
      tbrown12 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Changing Router help please???

      Quote Originally Posted by naza911 View Post
      Which Wireless N router have you brought.

      Some of the settings like VCI and VPI are different, it depends on what router you have as to which are asked from you.
      i am wanting to change to a netgear DGN2000

    11. #10
      naza911's Avatar
      naza911 is offline Sky User Member
      Exchange: Stechford
      Broadband ISP: Mid
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2007
      Location
      Birmingham UK
      Posts
      188
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Changing Router help please???

      Had a look at the manual and see the Smart Wizard there, and I cannot remember the settings is asked for, but here is what you should have in the router:

      Username : [mac address of router]@skydsl
      Password : [Some sort of hex]
      VPI: 0
      VCI: 38
      Service Category: UBR without PCR ( I dont think Netgear router have this option, but just in case it does)
      Connection Type: PPPoA
      Encapsulation Mode: VC/MUX (I know Netgear Routers have the option, but don't know if you are asked for it)
      Authentication Method: CHAP ( Netgear should be able to auto detect this, but if you are asked then this is the right option)
      MTU : 1500

      Hope that helps you a little.

     

     
    Page 1 of 6 123 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION