Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    Firewall?

    This is a discussion on Firewall? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hey people! I was using Limewire today (p2p file sharing util) and it reported my connection as being behind a ...

    1. #1
      Adder's Avatar
      Adder is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      57
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Firewall?

      Hey people!

      I was using Limewire today (p2p file sharing util) and it reported my connection as being behind a firewall even though I have the windows xp firewall turned off and my own personal firewall also switched off!

      Are Sky using a firewall and if so can it be turned off?
      Cheers
      Adder


    2. Advertisement
    3. #2
      mikey4020's Avatar
      mikey4020 is offline Sky User Moderator
      Exchange: Halfway/WSHAL
      Broadband ISP: O2 Premium (4th Aug)
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Scotland, UK
      Posts
      611
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I don't think Sky are using any kind of blocking type thing on P2P. I can use Limewire without problems. Login to your router and click on "Firewall Rules" and take a look about the settings. I'm using Norton's firewall as I think it's easier to use than the router firewall and therefore my firewall settings within the router aren't properly configured. See Image Below!



      These settings may not be right for you and they might not even be right for me but if they are different then it could be what is giving you the problems. Let us know what you find and someone else who knows more about the router firewall should be able to help you more than I can.

    4. #3
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts
      Go here for using Limewire with the Sky router:

      http://www.portforward.com/english/r...T/Limewire.htm

    5. #4
      Adder's Avatar
      Adder is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      57
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Settings are exactly the same as yours on the router but limewire is still reporting a firewall.....Strange.

    6. #5
      mikey4020's Avatar
      mikey4020 is offline Sky User Moderator
      Exchange: Halfway/WSHAL
      Broadband ISP: O2 Premium (4th Aug)
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Scotland, UK
      Posts
      611
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Have a look at the site Saturday posted and see if that is any help to you.

    7. #6
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts
      Because, if you look at the settings, you'll see that the router firewall is set to block all inbound connections.

      I posted a link - did you look at it?

    8. #7
      vishal's Avatar
      vishal is offline Sky User Member
      Exchange: Kenton Road (LWKROA)
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      NW London
      Posts
      268
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      if upnp is on in your router,
      in limewire just tick the upnp box, worked for me, just tested it now.

    9. #8
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts
      UPnP seems "broken" on this router. There are several posts on the forum where users are finding that with UPnP enabled, connections get flakey.

      My own experience is that my connection is stable with UPnP off and isn't with it on.

      YMMV

    10. #9
      Adder's Avatar
      Adder is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP:
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      57
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Turned upnp back on in the router and on limewire and all works OK, cheers lads
      Adder

    11. #10
      stevieveg's Avatar
      stevieveg is offline Sky User Member
      Exchange: WMLON
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2006
      Posts
      25
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      HI
      I have tried this i am not sure if i am doing it right do i fill the details in on the portforward.com web page aswell has my router or do i just configure my router, getting stuck when its states "go ahead and enter the settings shown above into the Virtual Server menu". I cannot see this option? Thanks Steve

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION